PDC

Richie Burnett door naar laatste 8

burnett_worldgrandprixo1De laatste 4 partijen voor een plek bij de laatste 8 werden gisteren avond gespeeld, en daarin kwamen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in actie. Michael startte slecht tegen Dean Winstanley die 1-0 in sets voor kwam maar naar mate de partij vorderde kwam vond Michael de dubbels en tripples beter en zette de achterstand om in een 3-1 overwinning. Voor Raymond werd het en avond om snel te vergeten. De dubbels waren zijn vrienden niet en even later speelde zijn rug op. King was wel op dreef en wist uiteindelijk de partij met 3-1 te winnen.

De openingspartij tussen Peter Wright en Stephen Bunting was een echte kraker. De heren waren aan elkaar gewaagd en nadat Bunting de eerste set gewonnen had won Wright er 2 op rij. In de vierde set bij een 2-2 stand wist Bunting uitschakeling te voorkomen en stoomde door naar een 3-1 set winst in de vijfde waarmee hij zich bij de laatste 8 plaatste.

Maar de verrassing was wel de 3-1 overwinning van Richie Burnett op Terry Jenkins. Ondanks de goede start van Jenkins won Burnett 2 sets op rij voordat Jenkins iets terug kon doen. Maar Burnett heerste in deze partij en won de vierde set met 3-0 voor een plek bij de laatste 8 waar zijn tegenstander Stephen Bunting is.

Uitslagen laatste 16 en indeling laatste 8

 Laatste 16        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Dean Winstanley 3 1
2 Raymond van Barneveld Mervyn King 1 3
3 Richie Burnett Terry Jenkins 3 1
4 Peter Wright (4) Stephen Bunting 2 3
5 Phil Taylor (2) Andrew Gilding 3 1
6 James Wade (7) Robert Thornton 3 2
7 Gary Anderson (6) Michael Mansell 3 1
8 Adrian Lewis (3) Kevin Painter 2 3
 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Mervyn King
2 Richie Burnett Stephen Bunting
3 Phil Taylor (2) James Wade (7)
4 Gary Anderson (6) Kevin Painter

 

Foto (C)  Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands