WDF/BDO

Remco van Eijden zonder leg winst uitgeschakeld

hofstra_lwp_2014_01Een grote teleurstelling voor Remco van Eijden die zonder maar ook 1 leg te winnen in zijn partij werd uitgeschakeld door Rick Hofstra. Kansjes zijn er voor hem geweest maar niet benut en Rick daarentegen was erg trefzeker op zijn dubbels. De hoogste uitgooi van Rick in deze partij was 118 en verder zaten daar nog een paar in de 90 bij. Is dit een signaal en gaan we nog meer van dit soort momenten met de Fries meemaken? Woensdagmiddag is het vervolg als Rick in de tweede ronde uitkomt tegen Martin Atkins. Voor Rilana Erades is het Lakeside doek ook gevallen. De Zuidhollandse kon geen vuist maken tegen de jonge Engelse speelster Fallon Sherrock.

Met haar 18 jaar is Fallon de jongste deelnemer aan het Lakeside damestoernooi en de talentvolle Engelse speelster liet in de eerste zet zien waarom zij als zesde geplaatste aan dit toernooi meedoet. In de tweede set zakte fallon_lwp_2014_01haar spel wat in maar Rilana had niet de kracht hier gebruik van te maken en verloor ook die tweede set.

De avond begon met twee partijen uit de voorronde. In de eerste de Nieuw Zeelander Mike Day tegen de Engelsman Sam Head. En Mike ‘made his day’ door de Engelsman met 3-0 in sets te kloppen en daarmee de eerste ronde te halen. Een knappe prestatie voor deze debutant die nu Glen Durrant treft in de eerste ronde partij.

Garry Thompson lukte het niet om de Amerikaan Jim Widmayer te kloppen. In een slechte wedstrijd van beide kanten hielden de heren zich 4 sets lang in evenwicht. Ook in de vijfde set was het na vier legs gelijk en werd de tie break rule gestart. Widmayer bleek in die set de beste van de twee en won met 5-3 de laatste set voor een plek in de eerste ronde tegen Stephen Bunting.

 

Foto’s (C) Tiptoppics – Engeland

error: © Prodarts Europe - the Netherlands