WDF/BDO

Derde dag Lakeside World Pro – Montgomery komt met de schrik vrij

zaal_maandag_01Voor de derde keer een middag en avondsessie. Dit zal tot en met donderdag het beeld zijn van het Lakeside World Professional Darts Championship. Omdat er in totaal 16 spelers zijn toegevoegd aan het deelnemersveld ( 8 heren en 8 dames ) moesten er vier sessies toegevoegd worden aan het speelschema. Deze maandag echter geen kans om met een half oog door te komen want de eerste match van de dag is een regelrechte kraker. Om 14:00 uur Nederlandse tijd komen dan Darryl Fitton en Tony Eccles in actie, een match om even voor te gaan zitten. Na de voorronde partij tussen de Tsjech Karel Sedlacek en Engelsman Paul Hogan tijd voor een tweede Nederlands onderling treffen.

In de slotwedstrijd van de middag ( er worden er maar 3 gespeeld ) spelen Jan Dekker en Benito van de Pas hun partij voor een plek in de tweede ronde. Ook dit kan een spannende match worden omdat beide spelers qua niveau niet veel verschillen.

Julie Gore uit Wales opent de avondsessie in een partij tegen de Noorse Rachna David. Voor Rachna het allereerste optreden op een wereldpodium en ze zal het zwaar krijgen tegen de routinier uit Wales. Nog een debutant op dit podium is Almeloër Jeroen Geerdink. Jeroen moet in de voorronde de strijd aan binden tegen Dave Prins voor een plek in de eerste ronde. Mocht hij winnen dan wacht hem de als 16de geplaatste Jim Williams uit Wales.

In de derde partij speelt de Belg Geert de Vos tegen Madars Razam uit Letland die zich via de voorronde plaatste voor deze match. Tot slot komt de Schot Ross Montgomery in actie tegen de Ier Michael Meaney die eveneens vis de voorronde het hoofdtoernooi bereikte.

De middagwedstrijden worden vanaf 14:00 uitgezonden op BBC2 en de highlights vanaf  0.20 uur op dezelfde zender. Eurosport zend vanaf 19:00 uit tot 22:00 uur om 23:33 wordt het laatste deel uitgezonden.

 

Maandagmiddag   6-jan-14    
Pos  Player   Player    score  
1 Darryl Fitton (Eng) Tony Eccles (Eng) 1 3
2 Karel Sedlacek (Tjesch) Paul Hogan (Eng)  1  3
3 Jan Dekker (Ned) Benito van de Pas (Ned)  3  0
4
Maandagavond   6-jan-14    
Pos  Player   Player    score
1 Julie Gore (Wal) Rachna David (Noor)  2  0
2 Jeroen Geerdink (Ned) Dave Prins (Eng) 0  3
3 Geert De Vos (Bel) Madars Razma (Let)  3  1
4 Ross Montgomery (Sco) Michael Meaney 3  2

 

De blauw geschreven wedstrijden zijn voorronde partijen.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands