WDF/BDO

Remco van Eijden prolongeert Swiss Open titel

remco_swiss14_01In het Zwitserse Lausen werd zaterdag 7 juni de 31ste editie gespeeld van het Swiss Open. Vorig jaar gewonnen door Remco van Eijden die in de finale Belg Geert De Vos klopte en nu in 2014 won Remco opnieuw de Swiss Open titel door in een best of 3 set wederom een Belgische tegenstander, Stefaan Deprez de baas te zijn. De zaterdag werd een ” All Holland day” want niet alleen de herensingle titel ging mee naar Nederland, ook de dames single en titel van het jeugdtoernooi eindigde in Nederlandse handen.

Aileen de Graaf won namelijk de dames finale van Deta Hedma. In twee sets was de sterkste dame van Nederland haar Engelse collega opnieuw de baas. In de jeugdfinale speelde twee Nederlandse jeugdspelers tegen elkaar, Javanico Jansenn en Jesper Nijman en uiteindelijk won Javinico in een best of 7 met 4-2.

Zondag waren twee Nederlanders, Maarten en Stephan Gerritsen heel dichtbij hun tweede Swiss Open pairs titel. In 2012 wonnen de Achterhoekers de finale van Richie George en AL Urmston-Toft maar dit weekeinde ms_koppels_01werden ze in de finale geklopt door een ander Engels duo, Ian Jopling en Mike Street die in een best 0f 3 sets met 2-0 wonnen. Stephan Gerritsen was na Remco van Eijden de beste Nederlander in het heren single toernooi. Stephan verloor in de kwartfinale van Remco.

Rachels Brooks (Engeland) en Angela Heinrich (Zwitserland)  wonnen de dames koppel finale van Bianka Strauch (Duistland en Colette Rudin (Zwisterland)

error: © Prodarts Europe - the Netherlands