PDC

Raymond na ‘nagelbijter’ door naar kwartfinale

Menig dartfanaat zal geen nagels meer aan de vingers hebben na de zinderende partij tussen Adrian Lewis en Raymond van Barneveld voor een plek in de kwartfinale. Beide mannen stonden zo strak als een snaar in die partij maar gaven elkaar geen duimbreed toe. Voor Raymond begon de partij nu niet erg hoopvol want hij moest de eerste set met 3-0 aan Lewis laten. Met de hakken over de sloot wist Raymond 1-1 te maken en in een sterk gespeelde derde set won hij met 3-1 voor een 2-1 voorsprong. In de vierde set mist Raymond dan een dart voor een 3-1 voorsprong en komt Lewis terug naar 2-2.

Set vijf gaat dan met 3-1 naar Lewis en spoken de gedachten dat het wel eens mis kon gaan en het een zwarte dag voor de Nederlandse darters kon worden. Maar zoals we vroeger vaker bij Raymond hebben gezien levert hij zijn beste prestaties onder grote druk en zo kwam hij met een 3-0 overwinning in set 6 terug naar 3-3 en maakte in de zevende en beslissende set het karwei succesvol af.  Raymond dus naar de kwartfinale waar hij of Taylor of Huybrechts ontmoet.

Helaas hebben we in de match ervoor afscheid genomen van Benito van de Pas. van de Pas verloor in een werkelijk weergaloos gespeelde match van titel verdediger Gary Anderson. Anderson kwam 3-0 voor in sets en miste een match dart voor 4-0 waardoor Benito deze set voor zijn neus wegkaapte en als eerste dit toernooi een set van de Schot wist af te snoepen.

Anderson was even van de kaart en door zijn sterke optreden kwam Benito zelfs terug naar 3-2. Zelfs de Engelse commentatoren reageerden verbaasd want zij hadden Benito nog nooit zo ontspannen en sterk op een groot podium zien gooien. Helaas werd zijn harde werken niet beloond en viel in set 6 het doek voor Benito.

De openingspartij van de avond, de laatste partij uit de tweede ronde eindigde in 4-0 voor Peter Wright. Wright speelde constant en was scherp op de dubbels en dat miste zijn tegenstander, Welshman Jamie Lewis zo een beetje de gehele partij. Met 3-0, 3-0, 3-1 en 3-0 plaatste Wright zich als laatste bij de laatste 16 waar hij tegen Ian White zal spelen.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands