PDC

Jelle Klaasen naar huis. James Wade na comeback door naar laatste 8.

James Wade speelde op donderdagavond op het WK Darts tegen Michael Smith. In de 3e ronde van het WK ging The Machine er met de overwinning vandoor: 4-3. Smith begon knallend aan de wedstrijd. In de eerste set won hij zonder ook maar 1 leg te verliezen. Bully Boy hield dat niveau tijdens de 2e set ook vol. De Engelsman hoefde maar 1 leg weg te geven aan Wade. In rap tempo kwam de jonge Smith dus op een 2-0 voorsprong in sets. Maar daarna was het The Machine time want James Wade wist daarna een 1-3 achterstand in sets alsnog om te buigen in een 4-3 overwinning en plaatst zich dus zo voor de kwartfinales.

Jelle Klaasen heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor de kwartfinales, hij kwam duidelijk te kort tegen Dave Chisnall. Chizzy kwam op een 2-0 voorsprong in sets. jelle wist zich terug te knokken naar een 1-2 achterstand. Set 4 wist Dave Chisnall met 3-0 in legs te pakken en daarmee leek Jelle definitief gebroken te zijn, maar niets was minder waard want Jelle bleef maar terug knokken en weet vervolgens de 5e set te pakken. Set 6 is het zelfs Jelle die op een 2-0 voorsprong kwam in legs en mist zelfs 2 pijlen om op 3-3 te komen maar weet ze niet te verzilveren. Uiteindelijk is het Chizzy die 3 legs oprij weet te pakken en zo ook de wedstrijd het werd 4-2 in sets voor Chisnall, door deze overwinning weet Dave Chisnall. zich voor het eerst te plaatsen voor de kwartfinales van het WK.

Daryl Gurney heeft zich deze middag weten te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. Deze plaatsing ging ten kosten van Mark Webster, Gurney was op weg naar een vrij eenvoudige overwinning hij kwam namelijk al snel voor met 3-1 in sets. Maar mede door wat frustratie naar het publiek dat zich op dat moment tegen hem keerde. De uit Noord-Ierland afkomstige Gurney bleef op dat moment behoorlijk wat dubbels missen waardoor hij Mark Webster terug in de wedstrijd liet komen het werd 3-3. De 7e en beslissende leg was het uiteindelijk toch Daryl Gurney die de wedstrijd naar zich toe trok 4-3.