PDC

Kwartfinales en speelvolgorde bekend

De laatste 3 partijen voor een plek in de kwartfinale zijn gisterenavond gespeeld. Zeker bij de laatste partij zet je toch even ‘ als ‘, want als Darren Webster wel zijn dubbels wist te raken hoe zou de match tegen Michael van Gerwen dan gelopen zijn. Michael miste van tijd tot tijd de de scherpte maar daar kon Darren geen voordeel uit halen en moest al strijdend met een 4-1 nederlaag genoegen nemen. Michael speelt nu in de kwartfinale tegen Daryl Gurney die in een slopende partij met 4-3 van Mark Webster wist te winnen.

Met een blik van wat doe ik hier eigenlijk op het podium speelde Gurney zijn partij waarin hij 3-1 voorkwam maar toch een zevende set spelen moest voor de uiteindelijk overwinning.

In de tweed partij werd de eerste klap die Kim Huybrechts uitdeelde aan Phil Taylor geen daalder waard. Kim miste een dart voor de eerste set en speelde ook niet constant genoeg om het Taylor echt lastig te maken. The Power kwam 3-0 voor en miste een dart voor de partij en kwam Kim terug naar 3-2. Daar bleef het echter bij want set zes werd met 3-1 door Taylor binnen gehaald en verzekerde zich daarmee voor een ‘battle of the greatest’ tegen Raymond van Barneveld.

Speelvolgorde kwartfinales vrijdag 30 december

middagsessie aanvang 14:00 uur – best of 9 sets

James Wade (6) –  Peter Wright (3)
Gary Anderson (2) – Dave Chisnall (7)

avondsessie aanvang 20:00 uur

Michael van Gerwen (1) – Daryl Gurney (24)
Raymond van Barneveld (12) – Phil Taylor (4)

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2016

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands