PDC

Klaasen naar laatste 16 maar houdt Wade in de gaten!

Nog vier partijen zijn er te gaan en dan beginnen we vanavond aan de partijen voor een plek in de kwartfinale. Drie partijen stonden vanmiddag op het programma, Huybrechts tegen Hopp,  Wade tegen Beaton en Klaasen tegen Dolan. In de eerste partij tussen Kim Huybrechts en Max Hopp werd maar weer eens bevestigd hoe veranderlijk het spelletje darts wel is. Speelde Hopp in de voorgaande partij nog een vrij constante partij tegen Vincent van der Voort nu, in zijn match tegen Huybrechts was dit ver te zoeken.

Er gingen veel dingen niet goed en met een goed geconcentreerde Huybrechts ‘on fire’ was er weinig tegen te beginnen. Slechts vier sets had de Belg nodig, 3-1, 3-1, 3-1 3en 3-2 voor een volgende confrontatie tegen the Power, Phil Taylor.

In de tweede partij tussen James Wade en Phil Taylor een goed signaal over de vorm waarin Wade verkeerd. Top vorm en het is denk ik zaak om rekening te gaan houden met Wade als finale misschien wel titel kandidaat. Vijf sets waren er nodig voor Wade om een plek bij de laatste 16 te halen maar het waren ook vijf sets waarin de constante vorm van Wade goed zichtbaar was.  Wade kwam 3-0 voor voordat Beaton in de vierde set iets terug kon doen maar in set 5 die in 3-1 eindigde was het over en uit voor Beaton.

De laatste partij van de middag werd in 4 sets beslist. Alle 4 in het voordeel van Jelle Klaasen die in  de eerste set tegen Brendan Dolan nog even op gang moest komen. maar daarna op stoom kwam. Dolan brak al gelijk in de eerste set die uiteindelijk toch in 3-2 voor Jelle eindigde. Set twee heerste Jelle en pakte deze met 3-1.  In set drie was er toch weer een vijfde leg nodig omdat de taaie Noord Ier niet van opgeven wist. Hij trok echter ook in die set aan het kortste eind.

Opnieuw een set over de volle lengte, de vierde die uiteindelijk met een 76 finish in leg vijf door Jelle werd gepakt en zich plaatste voor de laatste 16.

Vanavond in de tweede sessie de laatste derde ronde partij tussen Peter Wright en Jamie Lewis en dan begint de ronde voor een plek in de kwartfinale waarin twee Nederlanders aan meedoen.

De eerste match is die tussen Gary Anderson en Benito van de Pas gevolgd door Adrian Lewis tegen Raymond van Barneveld. En Benito geloofd in een goede afloop. Hij gaat er vanuit dat op dit podium iemand Gary toch tot stoppen brengen moet, misschien hij wel?

En Raymond? Denk nog even terug aan gisteren, fenomenaal toch! Gaan wat dat vanavond weer terug zien?

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2016

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands