PDC

Barney op indrukwekkende wijze naar laatste 16

Drie giganten van het PDC circuit kwamen vanavond in actie voor hun wedstrijd om een plek bij de laatste 16 te veroveren. In de eerste partij Raymond van Barneveld tegen Alan Norris gevolgd door Phil Taylor tegen Kevin Painter. Michael van Gerwen tegen Cristo Reyes sloten de avond af en die partij zal menigeen nog lang in het geheugen blijven. Maar we beginnen bij het begin omdat deze wedstrijd toch wel de meeste indruk  heeft gemaakt met name door Raymond van Barneveld die in deze wedstrijd een visitekaartje voor een mogelijke nieuwe wereldtitel af heeft gegeven.

Raymond speelde subliem en won maar liefst 10 legs op rij voordat Norris er zelf 2 wist te winnen. En ondanks dat er toch zo af en toe heel wat dubbels werden gemist bleef de Hagenees kalm, super geconcentreerd en maakte de klus in vier sets af waarin hij slechts 2 legs afstond aan zijn tegenstander Alan Norris. Barney treft nu bij de laatste 16 Adrian Lewis en gezien de statistieken ontlopen deze twee elkaar niet veel.

Phil Taylor won zijn partij tegen Kevin Painter eveneens met 4-0 in sets en gaf in de partij 4 legs af aan Painter die veel moeite had met het vinden van de dubbel. Maar Taylor was niet tevreden over zijn spel. Hij herhaalde na afloop in het interview tot wel 5 keer toe dat hij ronduit slecht gespeeld had en dat er het nodige moest gebeuren voor de volgende partij tegen of Max Hopp of Kim Huybrechts.

In de laatste partij van de avond kreeg Michael van Gerwen de handen vol aan de 29 jarige Cristo Reyes uit het Spaanse San Cristóbal de La Laguna. Reyes steeg ver boven zijn kunnen uit en wist de nummer 1 van de wereld het vuur aan de schenen te leggen. Het leek of het allemaal van een leien dakje zou gaan voor van Gerwen die met 3-0 de eerste set pakte. Reyes sloeg echter keihard terug en kwam met 3-0 gelijk in sets.

Met 3-2 en 3-1 komt Michael dan op 3-1 in sets maar heeft Reyes dan nog niet echt in de tang. Reyes komt zelfs terug naar 3-2 en de zaal ruit sensatie en gaat massaal achter Reyes staan. In set zes komt Reyes zelfs voor en mist  de kans om de stand op 3-3 te zetten en kan Michael tot grote opluchting de eindstand op 4-2 zetten.

Raymond van Barneveld (12) – Alan Norris (21)  4-0
Phil Taylor (4) – Kevin Painter  4-0
Michael van Gerwen (1) – Cristo Reyes (32)  4-2

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2016

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands