PDC

De eerste koppen zijn gevallen

De Kerstdagen zijn achter de rug, de buikjes rond aan de diverse gourmet schotels, Kerstrollades en Irish Coffee en staat de tv de komende dagen weer afgesteld op het PDC WK dat vandaag is hervat met drie wedstrijden voor een plek bij de laatste 16. En het was gelijk al raak in de eerste sessie van vanmiddag want geheel onverwacht vielen daar de eerste kopstukken uit de mand.  In de eerste partij van de middag moest Oostenrijker Mensur Suljovic in de zevende en laatste set buigen voor Mark Webster uit Wales die na en 1-0 achterstand uitliep naar 1-3 maar na zes gespeelde sets de Oostenrijker weer op gelijke hoogte zag komen.

Webster won echter toch de zevende en laatste set van deze match waarin dubbels de hoofdrol speelde en doofde de kaars van hoop voor Suljovic.

Ook een merkwaardige tweede partij tussen Robert Thornton en Daryl Gurney. Gurney opende sterk en nam een 2-0 voorsprong op Thornton die zich terug vocht en zelfs een 2-3 voorsprong nam. Gurney was de weg even kwijt maar wist wonder boven wonder toch de zesde set binnen te slepen en vervolgens met 3-0 de zevende set binnen te halen en zo kan ook The Thorn naar huis.

Dave Chisnall wist als enige favoriet het hoofd boven water te houden tegen Chris Dobey. Na 2-2 wist Chisnall het verschil te maken door set vijf met 3-1 en set 6 met 3-0 te winnen.

Uitslagen middagsessie:

Mensur Suljovic (8) – Mark Webster (25)  3-4
Robert Thornton (9) – Daryl Gurney (24)  3-4
Dave Chisnall (7) – Chris Dobey 4-2

Vanavond drie krakers op het programma. In de eerste match van de avond gaat Raymond van Barneveld het opnemen tegen Alan Norris en de vraag is natuurlijk heeft Barney zijn sublieme vorm vast kunnen houden.

Daarna Phil Taylor tegen Kevin Painter, een match waar de spetters wel eens vanaf kunnen vliegen en als laatste match van de avond de torenhoge favoriet Michael van Gerwen tegen de als 32ste geplaatste Cristo Reyes.

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2016

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands