PDC

Op weg naar de laatste 8 – update Huybrechts houdt stand in thriller

Vanavond de laatste wedstrijden van het Singha Beer Grand Slam of Darts toernooi in Wolverhampton. Nog vier partijen zijn er te gaan  dan zijn de namen bekend van de spelers die een plaats hebben bemachtigd bij de laatste 8 van dit toernooi. Gisteren, dinsdag 11 november zijn de eerste wedstrijden gespeeld  en het spits die avond werd afgebeten door Robert Thornton en Robbie Green.  Green kwam al snel 4-0 achter en gezien zijn spel leek er niet veel eer meer voor ‘Kong’te halen.

Toch werd het een spannende partij want Green wist stukje bij beetje dichterbij te komen en was na 13 leg nog 1 leg verwijderd van een gelijkmaker (stand 7-6). Maar die leg kwam er maar niet ook niet na de 17de leg waarin Green opnieuw 1 leg achter kwam op Thornton. Thornton pakte de 18de leg voor een 10-8 eindstand en een plek in de kwartfinale zeker stelde.

Ook de partij erna tussen Phil Taylor en Terry Jenkins  begon opmerkelijk. Taylor speelde slecht en stond in ‘no time’4-0 achter. De vijfde leg ging echter naar Taylor en was hert vertrouwen weer helemaal bij hem terug en stoomde zo door naar een 6-4 voorsprong.  Een voorsprong die hij niet meer weg gaf en uiteindelijk met 10-6  toch de kwartfinale bereikte.

Daarna een wedstrijd  met een verrassende uitslag. Mark Webster wist namelijk in deze partij de regerend PDC wereldkampioen Gary Anderson uit het toernooi te spelen. Webster won de eerste 2 legs en na een 3-2 voorsprong bij de eerste pauze bouwde hij die voorsprong verder uit en won tegen alle verwachtingen in de partij met 10-6.

Het werd een avond vol met onverwachte momenten want ook de laatste partij had aan het einde een opmerkelijk moment. James Wade schudde namelijk de hand van tegenstander Raymond van Barneveld niet en liep zo het podium af, een handeling waarvan hij achteraf spijt betuigde.

Wade die het Raymond in de beginfase knap lastig maakte leek na 11 legs met een 7-4 voorsprong de touwtjes in handen te hebben en af te stevenen op een plaats bij de laatste 8. Raymond paste zijn wedstrijdritme enigszins aan door iets meer tijd te nemen voor hij aan the oche kwam en dit had succes. Raymond won leg na leg en kwam van 7-4 achter naar 7-7 terug.

Wade had inmiddels, door met zijn vinger op zijn horloge te tikken, laten merken geïrriteerd te raken door het naar hem vermeende tijdrekken van Raymond. Dat was dan ook de rede waarom hij zo van het podium afging, maar achteraf toch bekende dat het hem tussen de oren was gaan zitten en hij spijt had van zijn reactie. Vanaf 7-7 won Raymond met een break in de 15de en 3 gemiste kansen van Wade in leg 16 plus nog eens vier darts door Wade in leg 17 in totaal zes legs op rij en plaatste zich bij de laatste 8.

Vanavond nog vier partijen waarvan in de tweede partij Michael van Gerwen tegen Steve Beaton en als afsluiter Martin Adams tegen Kim Huybrechts.

Indeling voor donderdag 12 november:

Michael Smith – Dave Chisnall  10 – 7
Michael van Gerwen  – Steve Beaton  10 – 2
Peter Wright  –  Adrian Lewis  7 -10
Martin Adams  – Kim Huybrechts 9 – 10

Alle uitslagen laatste 16  plus de indeling kwartfinale:

 Laatste 16        
Pos  Player   Player   score
1 (1) Michael van Gerwen Steve Beaton 10 2
2 Martin Adams Kim Huybrechts 9 10
3 Michael Smith Dave Chisnall 10 7
4 (4) Peter Wright (5) Adrian Lewis 7 10
5 (2) Gary Anderson Mark Webster 6 10
6 (7) James Wade Raymond v Barneveld 7 10
7 (6) Robert Thornton Robbie Green 10 8
8 (3) Phil Taylor Terry Jenkins 10 6
 Laatste 8        
Pos  Player   Player   score
1 (1) Michael van Gerwen Kim Huybrechts
2 Michael Smith (5) Adrian Lewis
3 Mark Webster Raymond v Barneveld
4 (6) Robert Thornton (3) Phil Taylor

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands