WDF/BDO

Negen darter op Zuiderduin Masters heeft sponsor

Nog een goede week en dan start het wereldtop darts toernooi, de Zuiderduin Masters in het Noord Hollandse Egmond aan Zee. Een bijzondere editie dit jaar omdat het de 10de editie wordt die in hotel Zuiderduin gespeeld wordt. Maar er is een nieuwe mijlpaal  bij het 10-jarig jubileum van de Zuiderduin Masters, het wereldtop dartstoernooi dat van vrijdag 9 december  tot en met zondag  11 december  2011 wordt.Voor het eerst in de geschiedenis van dit evenement zal bij de komende editie een bonus van maar liefst € 5.000,00 beschikbaar zijn voor de speler die tijdens dit toernooi een negendarter gooit.

En deze bonus is ontstaan uit de passie van Frank Jongewaard van Autobedrijf ’t Gilde uit Blokker Noord-Holland. Passie voor de dartssport én de Zuiderduin Masters.  Sinds de eerste Masters in Zuiderduin, in 2001, is de heer Jongewaard samen met enkele vrienden op de finaledag van de Zuiderduin Masters aanwezig. Geen editie hebben ze overgeslagen en toen in 2009 Darryl Fitton de allereerste 9-darter gooide, waarvoor Darryl toen een fles champagne kreeg, merkte de heer Jongewaard onder zijn vrienden op dat hij de volgende keer die 9-darter wel wilde sponsoren.

Uiteindelijk is dit ook bij de organisatoren van de Zuiderduin Masters ter ore gekomen en toen zij de heer Jongewaard hierover benaderden met de vraag of hij dit nog steeds wilde doen, was zijn opmerking; “Wie A zegt moet ook B zeggen”.

Een fraai cadeau voor het jubileumtoernooi en de organisatie is dan ook zeer verheugd dit wereldkundig te kunnen maken. De 9-darter bonus is voor de eerste speler die de negendarter gooit. Mochten er meer spelers zijn die tijdens het toernooi ook een negendarter gooien, dan wordt de prijs verdeeld over deze spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands