JEUGDCORNER

Nederlandse jeugd succesvol in Denemarken

Het Nederlands jeugdteam met Kyana Frauenfelder, Layla Brussel, Maikel Verberk, Jeffrey Ballast, Job ten Heuvel en Justin van Tergouw hebben goede resultaten geboekt in het Deense Billund. Daar werd vanaf woensdag 8 juli tot en met zaterdag 11 juli de Europe Cup Youth 2015 gespeeld. De oogst van de Nederlandse jeugdspelers was maar liefst 3 gouden medailles, twee zilveren en twee bonzen medailles. Layla Brussel won goud door het meisjes single toernooi te winnen. Zij klopte in de finale de Duitse Christina Schüler met 4-3. In het koppeltoernooi kwamen de Nederlandse meisjes niet verder dan de kwartfinale.

In die kwartfinale verloren Kyana en Layla met 3-1 van de Hongaarse meisjes Vivien Czipó en Kitti Neumajer.  Met dit resultaat en de gouden plak van Layla bij de singles werd Nederland in het meisjestoernooi derde achter 1 Hongarije en 2 Rusland.

Een unicum in het jongenstoernooi. Daar werd de overall titel namelijk voor het eerst in de geschiedenis van de Europe Cup Youth uitgereikt aan twee landen, namelijk Ierland en Nederland. De Nederlandse jongens hadden de kans om deze titel voor zichzelf op te eisen. Ze moesten in de finale dan wel winnen van hun opponent Ierland. Maar de Ierse jongens gingen als een speer van start en liepen uit naar een 7-3 voorsprong.

Nederland vocht zich terug in de wedstrijd en kwam weer op gelijke hoogte , 7-7, maar een leg later keken ze weer tegen een achterstand aan en viel in leg 16 het doek als de Ieren 9-7 maken.  Hierdoor kwamen de Ieren in het totaal klassement gelijk met de Nederlanders, ieder 123 punten.

En Maikel Verberk hadden nog wel zo een goede basis gelegd door in de koppelfinale de Ieren Conor Henegan en Mark Connolly in de finale te kloppen en daar het goud voor Nederland te pakken. Jeffrey Ballast en Job ten Heuvel bleven puntloos in het koppeltoernooi omdat van deze twee Ieren in de eerste ronde verloren.

De gouden plak voor de jongens singles ging naar Duitsland. Nico Schlund won in een best of 5 sets met 3-2 van Maikel Verberk. Justin van Tergouw ontving brons als verliezend halve finalist.

Alle uitslagen van het EK jeugd kunt u hier na lezen.

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands