PDC

Pittige loting voor Nederlandse deelnemers World Matchplay

matchplay_sld_01Zojuist is de loting verricht voor de BetVictor World Matchplay een toernooi dat vanaf zaterdag 18 tot en met zondag 26 juli wordt gespeeld in the Winter Gardens Blackpool. Het toernooi heeft een totaal prijzenpot van £ 450.000,- waarvan £ 100.000,= voor de winnaar. Spelers die de eerste ronde niet overleven gaan nog altijd met £ 6.000,= naar huis.  De eerste ronde wordt gespeeld over best of 19 legs, de tweede ronde over best 0f 25 legs. De kwartfinales gaan over best of 31 legs en de halve finales over best of 33 legs. En voor het grote geld, de finale dus moet je de beste zijn in een partij over best of 35 legs. Vanaf de eerste ronde dient elke partij met 2 legs verschil worden gewonnen. 

Maximaal worden er vijf extra legs gespeeld en is de zesde leg ’the sudden death’.

Voor de loting waren zestien spelers geplaatst waaronder Michael van Gerwen, Phil Taylor en Raymond van Barneveld als 15de. De overige 16 spelers werden op basis van de seeding er bij geloot. En dat pakte best zwaar uit voor Benito van de Pas die in zijn eerste partij de PDC nummer 1 Michael van Gerwen treft. Jelle Klaasen moet in de eerste match aan de bak tegen Simon Whitlock en Vincent van der Voort treft Brendan Dolan, de altijd onberekenbare Ier.

Raymond van Barneveld heeft geloot tegen Andy Hamilton en onze Zuiderbuur, Kim Huybrechts speelt tegen Peter Wright. Hoe de indeling per dag zal zijn wordt binnenkort bekend gemaakt, maar volgens het schema is de loting als volgt:

World Matchplay   Eerste ronde    
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen Benito van de Pas
2 Justin Pipe Jamie Lewis
3 Simon Whitlock Jelle Klaasen
4 Ian White Stephen Bunting
5 Peter Wright Kim Huybrechts
6 Mervyn King Andrew Gilding
7 Adrian Lewis Joe Murnan
8 Michael Smith Gerwyn Price
9 Phil Taylor John Henderson
10 Raymond van Barneveld Andy Hamilton
11 Dave Chisnall Jamie Caven
12 Robert Thornton Keegan Brown
13 James Wade Kyle Anderson
14 Brendan Dolan Vincent van der Voort
15 Gary Anderson Steve Beaton
16 Terry Jenkins Mensur Suljovic
error: © Prodarts Europe - the Netherlands