WDF/BDO

Vier spelers kwalificeren zich voor Nederlands team

mvdhorst_01In de Schulenburch te Kamerik is afgelopen zaterdag, 4 juli een kwalificatietoernooi gehouden voor de Nederlandse selectie 2015-2016.  In totaal konden twee dames en twee heren zich via dit toernooi plaatsen voor de Nederlandse selectie en deze eer ging naar; Karin Krappen (ZDF), Kelly Streef (RDB), Berry van Peer (RDF) en Michel van der Horst (PDB). Deze vier spelers waren op deze bloedhete maar sportieve dag vol met prachtige wedstrijden de besten van alle spelers die aan het kwalificatietoernooi deelnamen.
Het kwalificatietoernooi werd voor het derde seizoen op rij georganiseerd met als doel spelers in de ‘subtop’ een extra kans te bieden de Nederlandse selectie te halen. Per lid organisatie waren twee spelers uitgenodigd en ook vanuit de ranking kregen een aantal spelers een uitnodiging. Vooraf had de NDB wegens het extreem warme weer enkele voorzorgsmaatregelen genomen maar ondanks de hitte verliep het toernooi goed. De wedstrijden werden in knock-out vorm gespeeld over een langer format dan gebruikelijk. De dames speelden best of 7 legs en de heren best of 9 legs. De beslissingswedstrijden werden gespeeld over best of 9 legs (dames) en best of 11 legs (heren).

Rond 17.00 uur uur kon worden begonnen met de beslissingswedstrijden:

Dames:
Karin Krappen (ZDF) – Marjolein Noijens (TDV) 5-4
Marian Levai (RDO) –  Kelly Streef (RDB) 4-5

Heren:
Berry van Peer (RDF) – Niek Stoekenbroek (DBA) 6-4
Danny Bosch (TDV) – Michel van der Horst (PDB) 1-6

Karin Krappen, Kelly Streef, Berry van Peer en Michel van der Horst mogen zich nu een seizoen lang Nederlands selectiespeler noemen.

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands