PDC

World Matchplay kaarten eerste ronde bijna geschud

wmp_r1_suljovic_01Vanaf zaterdag 18 juli tot en met zondag 26 juli wordt in Blackpool de BetVictor World Matchplay gespeeld. Binnen de PDC het mooiste toernooi door de entourage van de prachtige ballroom zaal van de Winter Gardens en overdag het veblijf in het altijd bruisende Blackpool. Het toernooi heeft een totale prijzenpot van £ 450.000,=  waarvan £ 100.000,= is gereserveerd voor de winnaar. De spelers die de eerste ronde niet overleven krijgen altijd nog £ 6.000,=. Aan het toernooi nemen 5 Nederlanders deel waarvan er tot nu toe 3 de eerste ronde niet hebben overleefd.

Jelle Klaasen verloor in de openingspartij op zaterdagavond met 10-4 van Simon Whitlock en ook Benito van de Pas ging die avond onderuit tegen een superieure Michael van Gerwen. Gisteren, zondag 19 juli verloor de derde Nederlander, Vincent van der Voort. Vincent opende de partij met een bijna 9 darter, hij miste de dubbel 12 op twee millimeter en ook de rest van de match was hij niet gelukkig op de dubbels en ging Brendan Dolan, zijn tegenstander door naar de tweede ronde.

Verrassend in de eerste ronde tot nu toe de uitschakeling van Justin Pipe door Jamie Lewis en de overwinning van Mensur Suljovic ( foto ) op Terry Jenkins. Bijna ging Suljovic de mist in toen hij in de tie break dacht dat toen hij 10-9 scoorde de match gewonnen had. Hij was even de regel van ’two clear legs’ vergeten.  Na de te vroege ontlading kon hij zich toch nog focussen in de volgende leg die hij ook op naam schreef en toen wel aan zijn vreugde dans kon beginnen.

Vanavond de laatste 4 wedstrijden waarin onder meer Phil Tayor en Raymond van Barneveld in actie komen. Phil speelt tegen de Schot John Henderson en Raymond treft Andy Hamilton. Beiden spelen bij winst in de volgende ronde tegen elkaar.

Hieronder de uitslagen van de tot nu toe gespeelde wedstrijden plus de indeling voor ronde 2;

World Matchplay   Eerste ronde    
 Player   Player   score
Michael van Gerwen Benito van de Pas 10 4
Justin Pipe Jamie Lewis 7 10
Simon Whitlock Jelle Klaasen 10 4
Ian White Stephen Bunting 10 6
Peter Wright Kim Huybrechts 10 5
Mervyn King Andrew Gilding 8 10
Adrian Lewis Joe Murnan 10 7
Michael Smith Gerwyn Price 4 10
Phil Taylor John Henderson
Raymond van Barneveld Andy Hamilton
Dave Chisnall Jamie Caven
Robert Thornton Keegan Brown
James Wade Kyle Anderson 10 7
Brendan Dolan Vincent van der Voort 10 6
Gary Anderson Steve Beaton 10 4
Terry Jenkins Mensur Suljovic 9 11
 Laatste 16        
 Player   Player   score
Michael van Gerwen Jamie Lewis
Simon Whitlock Ian White
Peter Wright Andrew Gilding
Adrian Lewis Gerwyn Price
James Wade Brendan Dolan
Gary Anderson Mensur Suljovic

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands