JEUGDCORNER

Nederlands kampioenschap jeugd

In de Corlear Nijkerk werd op zondag 18 december het Nederlands kampioenschap voor de jeugd gehouden. Het laatste toernooi in het seizoen waar naast de Nederlandse kampioenen ook de Ranking kampioenen bekend worden. In totaal waren er 70 jeugdspelers aangemeld voor de  drie  toernooien. En zoals vanouds was bij de jeugd de spanning weer van de gezichten af te lezen en dan zijn er altijd weer onverwachte momenten.

Zo stonden Kevin Doets en Wesley Smit in de aspiranten finale die met overmacht door Kevin Doets werd gewonnen. In de meisjes finale wel 2 jonge dames die al eens een finale bereikten, Vera Speth en Joyce Schuurman. Dit werd een zeer spannende finale die in de beslissende set door Joyce werd gewonnen.

Dat Jimmy Hendriks de junioren finale zou halen was geen verrassing en ook tegenstander Jeffrey de Zwaan behoorde tot de groep junioren waarvan men voorspelde dat er een finale plaats in zat. Jimmy al zeker van de ranking titel heerste  ook de juniorenfinale welke hij met 4-2 won en zo met twee kampioenstitels huiswaarts keerde.

Uitslagen Nederlands kampioenschap:

   Halve finale    ASPIRANTEN    
Pos  Player   Player score  
1 Lars Fransen Kevin Doets 1 3
2 Wesley Smit Justin van Tergouw 3 1
         
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Kevin Doets Wesley Smit 3 0

 

   Halve finale    MEISJES    
Pos  Player   Player score  
1 Vera Speth Marilou Daamen 3 2
2 Louise Bunk Joyce Schuurman 1 3
         
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Vera Speth Joyce Schuurman 2 3

 

   Laatste 8    JUNIOREN    
Pos  Player   Player score  
1 Jimmy Hendriks Björn Fransen 3 2
2 Kevin Voornhout Mike Zuydwijk 0 3
3 Tim v/d Hoek Jimmy van Schie 3 1
4 Danny Bakker Jeffrey de Zwaan 0 3
           
   Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Jimmy Hendriks Mike Zuydwijk 3 2
2 Tim v/d Hoek Jeffrey de Zwaan 2 3
         
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Jimmy Hendriks Jeffrey de Zwaan 4 2

 

Kenzo Fernandes Pereira werd gehuldigd als de Nederlands ranking kampioen aspiranten. Over alle toernooien haalde Kenzo de beste resultaten binnen die hem de ranking titel aspiranten opleverde.

Bij d meisjes was het geen verrassing de meeste constant spelende jonge dame over het seizoen 2011 was Angelique Maarse. Voor dat dit toernooi begon was zij gezien de voorsprong op de nummer 2 al niet meer in te halen en zo verzekerd van de titel.

De voorlopige Nederlandse jeugd selectie werd ook gepresenteerd. Gezien de leeftijdsgrens moest hier toch het nodige worden geschoven omdat een aantal jeugdspelers  in 2012 niet meer gerechtigd zijn bij de jeugd deel te nemen. De voorlopige selectie is nu; Meisjes Vera Speth en Marilou Damen. Jongens, Jeffrey de Zwaan, Quin Wester, Sven Groen en Tim van de Poel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands