WDF/BDO

Jan Dekker en Rilana Erades de nieuwe Nederlandse kampioenen

Een dubbelslag voor Jan Dekker en een kroon op het sterke  seizoen voor Rilana Erades gisteren tijdens het Gesloten Nederlands kampioenschap. Het kampioenschap was opnieuw een dieptepunt voor de Nederlandse dartssport omdat er weer minder deelnemers waren dan het laatste ranking toernooi. Voor Jan Dekker stond al vroeg in het seizoen vast dat hij ranking kampioen bij de heren ging worden en met het winnen van de Nederlandse titel is toch wel heel duidelijk dat Jan momenteel de sterkste heer van het Nederlandse circuit is.

Jan speelde in de finale tegen Christian Kist. Christian komt hij straks in de eerste ronde van de Lakeside ook tegen, een ideale kans dus om een eerste psychologische tik uit te delen. Janhad dit goed begrepen en troefde in de finale Kist met 4-2 af voor de titel.

Karin Krappen telt nog steeds mee in het dames circuit dat bewees ze vandaag weer een keer door de finale van het damestoernooi te halen. In de finale speelde ze tegen Rilana Erades die na een lange mindere periode de laatste maanden laat zien dat ze sterker uit het dalletje is terug gekomen.

Dat ondervond ondermeer Aileen de Graaf in de kwartfinale. Verliezend Zuiderduin Masters finaliste de Graaf kon slecht 1 leg pakken en dat is niet genoeg. De opmars zette Rilana in de finale door en klopte ze een voor haar lange tijd niet te kloppen tegenstander, Karin Krappen met 4-2

Schrale troost voor Karin dat ze wel de Nederlands ranking kampioene is geworden en met Floor van Zanten. Aileen de Graaf en Tamara Schuur de voorlopige Nederlandse selectie vormt.

De voorlopige heren selectie telt 1 man meer dan ander vanwege een gelijke stand op de 8ste plek. Overigens ook de derde plaats kende een gelijke stand van 5 heren, te weten Ronald Brandsen, Wesley Harms, Rick Hofstra, Joey ten Berge en Christian Kist.

Jan Dekker als nummer 1 en Remon Hurrebrink als nummer 2 plus Benito van de Pas en Dennis te Kloese vormen nu de Nederlandse selectie heren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands