PDC

Ladbrokes World Championship, de balans van het weekeinde

Totaal stonden er dit weekeinde 3 sessies op het programma van het PDC WK. Twee op de zaterdag en 1 op de zondagavond. In de middagsessie Jelle Klaasen, en zaterdagavond het eerste optreden van Vincent van der Voort en zondagavond Raymond van Barneveld. Tot dan hadden twee Nederlanders zich al geplaatst voor de tweede ronde, Co Stompé en Roland Scholten en was de vraag wie zich bij deze twee zou voegen.Jelle had geen makkelijke tegenstander in Peter Wright. Wright heeft al diverse keren voor verrassingen gezorgd maar gelukkig voor Jelle in deze wedstrijd niet op volle scherpte. Jelle won de eerste twee sets zonder een leg af te geven voordat Peter in de derde set met 3-1 terug kwam. Een tijdelijke opleving want in de vierde set ging het weer mis met Wright die nu 3-1 tegen kreeg en Jelle kon feliciteren met zijn eerste overwinning voor het oog van de camera bij de PDC.

In de middagsessie was de uitschakeling van Ronnie Baxter door Steve Farmer een opmerkelijk feit. Baxter had na 3 sets een 2-1 voosprong  zoals verwacht. Toch draaide de wedstrijd 180 graden om omdat Farmer in blakende vorm was en met 3-1 en 3-1 uiteindelijk de partij met 3-2 in sets won.

5 Alan Tabern Christian Perez 3 1

Een sensationele eerste wedstrijd van de avondsessie waarin Magnus Caris een 2-0 voorsprong in sets uithanden geeft. In de derde set heeft de Zweed zelfs 3 match darts die niet worden benut. Eind van het liedje Caris verliest de partij in de tie breaker van de vijfde set ( 4-2) en is Beaton met de hakken over de sloot door.

Duitser Kevin Müch wint vervolgens zijn kwalificatie wedstrijd van Lee Choon Peng uit Maleisië en komt later op de avond terug voor de partij tegen Denis Ovens. Deze wedstrijd duurde slechts 1 set die met 3-0 door Münch werd gewonnen. Daarna gaf Dennis Ovens vanwege een beknelde zenuw in zijn rug. Hij heeft het geprobeerd maar het lukte niet meer.

Vincent van der Voort bereikte de tweede ronde door een 3-2 overwinning op Mark Hylton. Bij vlagen een sterk optreden van Vincent die de eerste set met 3-1 won. In de tweede weer even de juiste richting naar het bord kwijt was en zo met 2-3 de set aan Hylton moest laten.

In de derde set was Vinnie weer op stoom en pakte deze met dezelfde cijfers als in de eerste en de vierde was een kopie van de tweede set. Pas in de vijfde set kon Vincent een stempel zetten op de partij en gaf geen leg meer af (3-0) en was door naar de volgende ronde.

Wedstrijden zaterdagavond  17 december
1 Steve Beaton Magnus Caris 3 2
2 Kevin Münch Lee Choon Peng 4 2
3 Vincent v/d Voort Mark Hylton 3 2
4 Paul Nicholson Mensur Suljovic 3 1
5 Denis Ovens Kevin Münch 0 1

Zondag voltrok zichin de vierde partij van de avond een drama voor Raymond van Barneveld. Raymond speelde tegen de volslagen onbekende James Richardson. Deze 37 jarige metselaar uit Rushden met de bijnaam “Ruthless” was echt medogenloos voor Raymond die tot twee keer toe een 2-0 voorsprong in de set uithanden gaven. Zelfs tot tweemaal toe kwam James op gelijke hoogte door een 145 finish. De eerste in de eerste en de tweede in de derde.

James is sinds dit jaar tot het professionele circuit van de PDC toegetreden en staat 85ste op de ranking.  Hij had zich echter goed voorbereid op de partij, hield zich niet bezig met zijn tegenstander, bleef ondanks de reslutaten gefocust met als resultaat dat hij in drie sets de vijfvoudig wereldkampioen, Raymond van Barneveld buitenspel zette.

In de openingswedstrijd een indrukwekkend optreden van Zuiderbuur Kim Huybrechts. Kim debuteerde op dit podium en liet gelijk zien dat hij de kaas niet van zijn brood laat eten. Tegenstander Brendan Dolan kon slechts twee keer een leg afsnoepen van de Belg om een white wash te voorkomen. Met 3-0 bereikte Kim de volgende ronde die daar heel erg blij mee was.