WDF/BDO

NDB stelt herenbondscoach aan

ndblogonjtkDeze week heeft het bestuur van de NDB Hans Senders aangesteld als bondscoach heren voor het Nederlands herenteam. Hans Senders was al actief als interim coach en besloot enige tijd geleden zich net als vijf andere personen kandidaat te stellen. Na het ontstaan van de vacature begon de NDB direct met de zoektocht naar geschikte kandidaten. Uiteindelijk werden er zeven reacties van geïnteresseerden met uiteenlopende achtergronden ontvangen, iets waar de NDB erg blij mee is. Met vijf personen is vervolgens een persoonlijk gesprek gevoerd waarbij er, naast een eerste kennismaking, diverse vragen gesteld zijn afgeleid uit functieprofiel en beleid van de NDB.

Na twee gesprekken kwam Hans Senders hier op basis van zijn expertise, visie en enthousiasme als beste uit. Het bestuur van de NDB was het dan ook unaniem eens om Hans Senders met veel plezier aan te stellen voor zijn eerste termijn als bondscoach heren. Hans Senders is een bekend gezicht binnen de dartssport. Hij is jaren actief geweest als voorzitter van de Darts Bond Midden Nederland en is voormalig Technisch Directeur Breedtesport binnen het bestuur van de NDB.

Vanuit deze rol maakte Hans onderdeel uit van de Technische Staf en is dus altijd betrokken geweest bij het topsportbeleid en begeleiding van de selectie. Diverse malen is Hans Senders meegereisd met het Nederlands team binnen het begeleidingsteam. De NDB is erg blij de drie bondscoach portefeuilles jeugd, dames en nu dus ook heren weer ingevuld te hebben en wenst Hans Senders ontzettend veel succes als bondscoach van het Nederlands herenteam.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands