PDC

Kim Huybrechts “too mighty ” voor Michael van Gerwen

huybrechts_gsod_01Twee avonden met spectaculaire kwartfinale partijen. Het begon op vrijdag 14  november al direct in de eerste partij tussen Dave Chisnall en Keegan Brown. Brown, ‘de reuzendoder’ liep in deze partij met zijn zeven mijls laarzen weg naar een ongelooflijk voorsprong van 6-1 en later zelfs naar 12-6. Vier legs scheidde de PDC wereldkampioen jeugd van een plek in de halve finale maar deze werd niet gehaald. Beetje bij beetje komt Chisnall terug en na 28 gespeelde legs staan beiden weer op gelijke hoogte, 14-14. Brown komt voor het eerst in de partij op achterstand in de 28ste leg en mist dan in leg 30 bull voor een laatste en beslissende leg en gooit  Chisnall met een 100 finish zich naar de halve finale.

Maar de knaller van de avond komt in de tweede partij tussen Michael van Gerwen en Kim Huybrechts. Michael als grote favoriet  bij de bookmakers staat al na vijf legs tegen een achterstand aan te kijken en is niet meer in staat deze weg te werken tegen een ontketende Kim Huybrechts. Kim loopt van 3-2 voor uit naar 6-2 en 3-12 voordat Michale vier legs op rij weet te winnen en de achterstand terug brengt naar 7-12. Da is de beurt weer aan Kim die 7 -13 maakt en vervolgens in de 21tse leg 9 perfecte darts gooit voor 7-14.

Ook de volgende leg gaat naar Huybrechts die hiermee 1 leg verwijderde is van een sensationele overwinning op de nummer 1 van de PDC en een plek in de halve finale. Nog even moet hij toestaan dat Michael 3 legs op rij wint voor 10-15 en we mogelijk weer  een inhaal race van Mighty Mike gaan zien maar Kim maakt aan al deze illusie een eind door in de volgende leg met 180 te openen gevolgd door een 140  en met tops de match winnend af te sluiten.

“Bullet” Stephen Bunting kwam zaterdagavond in actie tegen Mervyn King. En opnieuw bewees King zijn bloedvorm en controleerde vanaf de eerste leg de wedstrijd. Bunting kon in de beginfase de druk nog houden op King die bij de eerste break slecht 1 leg voorstond maar dit wist te vergroten naar 4 bij vierde pauze om uiteindelijk met 16-9 een plaats in de halve finale te veroveren.

Phil Taylor kreeg weinig tegenstand van Michael Smit die bleef steken op 3 legs ( 3-3) en vanaf leg 7 alleen maar kon toekijken hoe the Power 13 legs op rij won en op koers blijft voor de titel.

De uitslagen en de indeling voor de halve finale;

   Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen Kim Huybrechts 10 16
2 Dave Chisnall Keegan Brown 16 14
3 Phil Taylor Michael Smith 16 3
4 Mervyn King Stephen Bunting 16 9
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Kim Huybrechts Dave Chisnall
2 Phil Taylor Mervyn King

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC 2014

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands