PDC

De kwartfinales Grand Slam of Darts bekend

king_gsod_01Gisterenavond is in Wolverhampton de laatste fase afgerond. Vier partijen stonden op het programma waaruit de laatste 4 spelers naar voren kwamen voor een plaats in de kwartfinale. In de eerste partij kwam Christina Kist in actie tegen Michael Smith uit het Engelse St Helens. De partij begon goed voor Kist die een 3-0 voorsprong nam  en met het vertrouwen dat de Vroomshoper uitstraalde leek een plek in de kwartfinale niet onmogelijk. Smith vond echter in de vierde leg zijn ijzersterke vorm terug en vanaf dat moment niet meer te stoppen. Van 3-3 en 4-4 nam Smith het roer geheel over in de partij die met 10-5 door hem werd gewonnen. Leermeester van Smith, Gary Anderson, haalde de kwartfinale niet, hij werd overklast door een subliem spelende Mervyn King die in een nog steeds groeiende vorm steekt.

Vanaf de eerste leg nam Kin de regie van de match in handen en kon op de juiste momenten toeslaan om uiteindelijk met 1-0 4 de partij te winnen en de kwartfinale te bereiken.

Phil Taylor maakte na een moeizame start tegen Peter Wright vanaf leg 7 een einde aan alle illusie die Peter Wright had de kwartfinale te bereiken. Zes legs lang kon Wright meegaan met Taylor en stond even 3-2 voor maar alles wat hem in de rest van de partij resteerde waren nog 2 legs op naam. Taylor door naar de kwartfinale waarin hij het gaat opnemen tegen Michael Smith en die heeft hem al eens een keer geklopt.

De kraker van de avond werd de partij tussen Stephen Bunting en James Wade. Een lekkere partij darts die ondanks vele 110 plus finishes, waaronder een 170 en 164 van James Wade geen gemiddelden boven de 100 haalde. Bunting kwam in de partij 2-0 voor en heeft de hele partij op voorsprong gestaan. Na vier legs stonden Wade en Bunting gelijk maar bij de tweede break was de stand weer 2 legs meer voor Bunting, 6-4. Naarmate het einde van de partij naderde leek het er even op dat Wade weer een huzarenstukje ging verrichten zoals onlangs tegen King. Bunting was de weg naar het bord even kwijt en liet Wade naar 8-7 terug komen. Een 114 finish in de 16de leg zette Bunting weer op twee legs voordeel en dit heeft hij niet meer uit handen gegeven. Bunting wordt nu de tegenstander van King in de kwartfinale.

De eerste twee partijen worden vanavond gespeeld met Chisnall tegen Brown en van Gerwen tegen Huybrechts.

Uitslagen laatste 16 en overzicht kwartfinale:

Tweede ronde   Grand Slam of Darts 2014    
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen Terry Jenkins 10 4
2 Alan Norris Kim Huybrechts 5 10
3 Dave Chisnall Robbie Green 10 3
4 Raymond v Barneveld Keegan Brown 7 10
5 Phil Taylor Peter Wright 10 4
6 Michael Smith Christian Kist 10 5
7 Mervyn King Gary Anderson 10 4
8 Stephen Bunting James Wade 10 8
 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen Kim Huybrechts
2 Dave Chisnall Keegan Brown
3 Phil Taylor Michael Smith
4 Mervyn King Stephen Bunting

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC 2014

error: © Prodarts Europe - the Netherlands