PDC

Jeugd wereldkampioen Keegan Brown klopt Raymond van Barneveld

brown_barney_01Gisteren heeft de 22 jarige Keegan Brown opnieuw voor sensatie gezorgd door nu de Grand Slam 2012 kampioen. Raymond van Barneveld te verslaan. Brown die eerder als voor sensatie zorgde door Adrian Lewis te kloppen begon gisteren nerveus aan de wedstrijd tegen Barney maar desondanks dit gegeven werd het al snel 4-0 voor Keegan. De vijfde leg was voor Raymond maar na de break zette Brown het verschil direct weer op 4 legs. Raymond bleef echter rustig onder dit gegeven en beetje bij beetje begon hij aan een inhaalrace. Van 3-7 achter won Raymond 4 legs op rij en kwam zo terug naar 7-9 met een 125 finish voor zijn zevende punt. Brown had toen al 4 match darts verspeeld en leek het er op dat de jeugdspeler onder de druk ging bezwijken.

Maar als dan Raymond 3 darts mist op dubbel 4 voor 8-9 maakt Brown met een bull finish voor 122 zijn 10de punt en is de ontlading groot want met deze overwinning plaats hij zich niet alleen voor de kwartfinale ook scoorde hij daarmee voor hem de garantie dat hij minimaal £ 15.000,= prijzengeld gaat incasseren, zijn grootste prijs tot nu toe.

De openingswedstrijd  werd gespeeld door Alan Norris en Kim Huybrechts. Een revanche partij voor de familie Huybrechts want Norris was verantwoordelijk voor de uitschakeling van zijn broer Ronnie. Norris begon goed aan de partij en brak Kim in de derde leg voor 2-1 voor maar werd de leg erna weer terug gebroken. Vanaf dat moment controleerde Kim de partij en liep van 2-2 uit naar 2-6 met een 118 finish voor zijn zesde punt. Als Kim dan in leg 10 dubbel 12 mist voor 138 komt Norris terug naar 4-6 maar moet dan 3 legs op rij aan Huybrechts laten waarmee Kim 1 leg verwijderd is van de kwartfinale. Bijna was die de volgende leg al bereikt maar een misser op bull voor 161 geeft Norris de gelegenheid om er 9-5 van te  maken. In stijl met een 155 finish maakt Kim dan het 10de punt en mag zich gaan opmaken voor een kwartfinale tegen Michael van Gerwen.

Want Michael won zijn partij tegen Terry Jenkins met 10-4. Na 8 legs was de stand nog gelijk, 4-4. Jenkins kwam terug van 4-1 achter maar na de achtste leg gingen alle legs naar Michael. Jenkins had zo nu een dan nog een kansje maar vond de dubbels niet. Het was geen hoogstaande partij met gemiddelden van 88.64 voor Michael en 85.66 voor Jenkins. Beide waren goed voor 2 keer de maximale score en met 116 uit had Jenkins de hoogste finish van de partij.

Dave Chisnall die in de tweede partij van de avond speelde was aardig op weg om Robbie Green een white wash aan te meten want bij de eerste break stond hij al 5-0 voor. Green had de kans de eerste leg te pakken maar mist twee darts op tops en dat was de enige kans die hij in de eerste vijf legs kreeg. In de zesde leg scoort Green dan zijn eerste punt en ook in leg 7 straft hij de gemiste dubbels van Chisnall af en komt op 5-2.

Helaas een korte opleving want 3 legs later is het verschil zelfs 6 legs geworden (8-2 voor Chisnall). Green krijgt nog eenmaal zijn moment door met een bull finish voor 88 uit  er 8-3 van te maken. Twee legs later valt dan voor hem het doek bij een 10-3 eindstand en is Chisnall de nieuwe tegenstander van Keegan Brown in de kwartfinale.

Vanavond de onderste helft van het sheet met Phil Taylor tegen Peter Wright, Christian Kist tegen Michael Smith, en twee krakers Mervyn King – Gary Anderson en Stephen Bunting tegen James Wade.

Hieronder de uitslagen en het vervolg schema:

Tweede ronde   Grand Slam of Darts 2014    
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen Terry Jenkins 10 4
2 Alan Norris Kim Huybrechts 5 10
3 Dave Chisnall Robbie Green 10 3
4 Raymond v Barneveld Keegan Brown 7 10
5 Phil Taylor Peter Wright
6 Michael Smith Christian Kist
7 Mervyn King Gary Anderson
8 Stephen Bunting James Wade
 kwartfinale        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen Kim Huybrechts
2 Dave Chisnall Keegan Brown
3
4

 

 

Foto (C) Lawrence Lustig – PDC 2014

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands