OVERIG NIEUWS

Tweede zege op rij voor Javanico Jansen

Ook de tweede speelavond van de Oranjebar Super Ranking is gewonnen door de 13 jarige Javanico Jansen. Deze tweede speelavond van de 13 editie van de Ornajebar Super Ranking werd door 12 deelnemers bezocht en werd zoals gebruikelijk gestart met groepswedstrijden Na de groepsfase konden de volgende namen worden genoteerd: Braulio Roncero, Bobby Biemans, Oswin Streden, Leo Hendriks, Javanico Jansen, Bjorn Brands, Mark Brouwer en Richard van Zijdveld. Zij mochten in de kwartfinales gaan uitmaken wie deze avond de beste zaken zou doen met oog op de te verdienen punten voor de ranking.

De wedstrijden resulteerden in een halve finale tussen Javanico en Braulio en een halve finale tussen Mark en Oswin. In de eerste wedstrijd tankte het jonge talent vertrouwen uit het missen van dubbels door Braulio waarna hij twee legs in 12-darters finishte zodat een 4-2 overwinning kon worden genoteerd en Javanico opnieuw in de finale stond. Braulio noteerde deze avond wel 4x 180 en was met 133 verantwoordelijk voor de hoogste finish van de dag. In de tweede halve finale ging het lang gelijk op tussen de twee Eindhovenaren. Uiteindelijk wist Mark de beslissende zevende leg te winnen en moest Oswin genoegen nemen met een 3e plaats.

In de finale tussen Javanico en Mark profiteerde de jeugdspeler van een paar kansjes die hij van Mark kreeg en was in zijn eigen legs ijzersterk waardoor de eindstand 5-2 werd en Javanico dus voor de tweede week op rij de dagzege wist te grijpen. Mark Brouwer kon ondanks het verlies terug zien op een goed toernooi en was met 5 maximum scores de 180-koning van de dag.

Uitslag van speeldag 2:

1. Javanico Jansen

2. Mark Brouwer

3. Oswin Streden en Braulio Roncero.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 13 wordt gespeeld op dinsdag 18 november 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00

error: © Prodarts Europe - the Netherlands