WDF/BDO

NDB maakt criteria voor hun 2 Zuiderduin Masters wildcards bekend

In goed overleg zijn de promotors van de Zuiderduin Masters en de Nederlandse Darts Bond overeengekomen dat ter promotie van de Nederlandse dartssport er twee wildcards beschikbaar komen voor de NDB. Deze wildcards mag de NDB bestemmen voor twee Nederlandse spelers die daarmee een startbewijs ontvangen voor deelname aan het top 24 toernooi voor heren.

Enige jaren geleden hadden de NDB en Zuiderduin Masters organisatie elkaar al gevonden in the Champions League of Darts. Met de nieuwe afspraak komen er nu dus nog meer Nederlandse deelnemers tijdens Zuiderduin Masters 2011. Hoe de extra plaatsen worden ingevuld daarover is men het inmiddels ook eens geworden en heeft de Nederlandse Darts Bond het volgende bericht vrij gegeven.

Bestemming NDB wildcards Zuiderduin Masters 2011

Zoals eerder gecommuniceerd beschikt de Nederlandse Darts Bond (NDB), naast plaatsing middels de Champions League of Darts, over twee wildcards voor het herentoernooi van de Zuiderduin Masters 2011. Na overleg met de organisatie van dit internationale topevenement is inmiddels meer bekend over de invulling van deze wildcards.

Wildcard NDB Ranking heren
Eén van de twee wildcards wordt verdiend door de hoogst genoteerde heer op de NDB Herenranking na de ‘Open Midden Nederland’ op 9 oktober 2011. Deze NDB Ranking wordt georganiseerd door de Darts Bond Midden Nederland en zal plaatsvinden in Health Care Center Hoenderdaal in Driebergen. Op dit moment wordt de ranking aangevoerd door Jan Dekker, maar hij is reeds rechtstreeks geplaatst voor de Zuiderduin Masters 2011. Hierdoor zal 9 oktober uitermate spannend gaan worden voor de overige herenspelers in de top van de huidige NDB Ranking.

Wildcard NDB herenselectie
De tweede wildcard zal verdiend worden door een speler van de Nederlands herenselectie. Op 30 oktober 2011 zullen selectiewedstrijden georganiseerd worden voor de volgende spelers: Rick Hofstra, Jerry Hendriks, Salmon Renyaan, Ron Meulenkamp, Rico Dera, Jurrian van Os en Christian Kist. De overige drie selectiespelers, Joey ten Berge, Willy van de Wiel en Jan Dekker zijn reeds rechtstreeks geplaatst voor de Zuiderduin Masters 2011. Meer informatie over deze selectiewedstrijden volgt op korte termijn.

Champions League of Darts
Naast bovenstaande wildcards zal, zoals bekend, een extra heer, dame en junior in december het podium in Egmond aan Zee gaan betreden middels de Champions League of Darts. Dit evenement zal op 1 oktober 2011 plaatsvinden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Meer informatie over de Champions League of Darts is te vinden op de website van de NDB (www.ndbdarts.nl) of de website van het evenement zelf (www.clod.nl).

Dames en jeugd
Voor het damestoernooi van de Zuiderduin Masters 2011 worden in totaal zes dames uitgenodigd: de winnares van de Champions League of Darts 2011, de winnares van de Mariflex Open 2011 (Anastasia Dorbromyslova), de twee hoogst genoteerde spelers van de Zuiderduin damesranking en twee wildcards.

Het jeugdtoernooi van de Zuiderduin Masters kent tevens een juniorenwinnaar van de Champions League of Darts 2011, naast de winnaar van de Mariflex Open 2011 (Mike Zuijdwijk). De overige vier plaatsen worden medio oktober in overleg met de Nederlandse Darts Bond ingevuld.

De Nederlandse Darts Bond is ontzettend trots en tevreden dat diverse (nieuwe) Nederlandse gezichten in december terug te zien zijn op het beroemde podium in Egmond aan Zee. Graag verwijzen we u dan ook naar de website van de Zuiderduin Masters voor meer informatie omtrent dit internationale topevenement: www.zuiderduinmasters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands