WDF/BDO

Scott Waites en Irina Armstrong de besten van het Swedish Open

Dit weekeinde is het Zweede Stockholm de bruisende middelpunt van de internationel dartssport. Naast een aantal fun toernooien stond er vandaag het Swedish Open singles toernooi op het programma. Een WDF BDO geranked toernooi en tevens het laatste toernooi voor klassering op de Winmau World Masters. Een belangrijk evenement dus, want sta je na het Zweden Open nu wel of niet bij de beste 16 op de BDO ranking.

En wel bij de laatste 16 staan scheelt je een hoop wedstrijden en ben je al verzekerd van prijzengeld en punten. Vandaar ook dat er een best aantal internationale spelers naar Zweden was gekomen voor de nodige punten. Ook een schare van 11 Nederlandse heren en 1 dame ( Kaylee de Priester ) stonden in het internationale deelnemersveld ingeschreven. Van de 11 bleven er 4 overeind tot in de ronde voor een plaats bij de laatste 8. Een ronde waarin nog wel 12 punten viel te halen.

Ron Meulenkamp, een potentiële speler voor zijn allereerste Lakeside ticket verloor in die ronde van de latere toernooi winnaar Scott Waites. Fabian Roosenbrand op een gedeeld 17de plaats verloor in die ronde ook van de latere runner up, Tony O’Shea, maar ook hij voegt 12 punten aan zijn totaal toe en door het ontbreken van Ted Hankey en Steve Douglas in de punten zone kan hij wel eens een sprong naar de laatste 16 maken.

In de kwartfinale twee Nederlandse spelers over, Willy van de Wiel en Joey ten Berge. Joey afgelopen weekeinde in Amerika nog winnaar van het USA Darts Classic is hard aan het werk om zijn directe uitnodiging voor de Lakeside af te dwingen. En hij is daarmee op een zeer goede weg want Joey wist in tegenstelling tot Willy nog een ronde verder te komen. In de halve finale verloor Joey van zijn MariFlex Darts teamgenoot, Tony O’Shea.

Willy verloor van Scott Waites die later in de finale Silverback O’Shea met 6-4 aftroefde. De Russische Irina Armstrong wist de hegemonie van de Engelse Deta Hedman te doorbreken. In de negende en beslissende leg haalde Irina de partij naar zich toe waarmee zij de titel van het Swedish Open verkreeg.

Hieronder de uitslagen:

Heren:

L16  Naam speler 1    Naam speler 2 Uitslag
1 Scott Waites Ron Meulenkamp 4 0
2 Willy van de Wiel Emre Toros 4 2
3 Antony Urmston-Toft Jamie Lewis 4 2
4 Paul Jennings Clive Barden 4 1
5 Gary Robson Bo Larsson 4 1
6 Tony O’Shea  Fabian Roosenbrand 4 2
7 Darryl Fitton Gary Thompson 4 0
8 Joey ten Berge Tony West 4 1
KF  Naam speler 1    Naam speler 2 Uitslag
1 Scott Waites Willy van de Wiel 4 2
2 Antony Urmston-Toft Paul Jennings 4 3
3 Gary Robson Tony O’Shea  1 4
4 Darryl Fitton Joey ten Berge 3 4
HF  Naam speler 1  Naam speler 2 Uitslag
1 Scott Waites Antony Urmston-Toft 5 2
2 Tony O’Shea  Joey ten Berge 5 3
FIN  Naam speler 1    Naam speler 2 Uitslag
1 Scott Waites Tony O’Shea  6 4

Dames:

KF  Naam speler 1    Naam speler 2 Uitslag
1 Deta Hedman Kristin Bomander 4 3
2 Kirsi Viinikainen Anna Fosmark 4 1
3 Jessica Petersson Janni Larssen 4 3
4 Irina Armstrong Lea Bokdalen 4 0
HF  Naam speler 1  Naam speler 2 Uitslag
1 Deta Hedman Kirsi Viinikainen 4 1
2 Jessica Petersson Irina Armstrong 0 4
FIN  Naam speler 1    Naam speler 2 Uitslag
1 Deta Hedman Irina Armstrong 4 5

Morgen gaat het single jeugdtoernooi van start. Ook hierin enkele Nederlandse deelnemers. Hopelijk kunnen we aan het eind van de zondagavond u hiervan de resultaten laten zien.

Bron: http://www.doublefinish.com Foto’s (C) BMAP – Doetinchem archief

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands