FINDER MASTERS

NDB houdt kwalificatietoernooi voor Finder Darts Masters

Ingezonden persbericht Nederlandse Darts Bond: 28 juni 2016

Wil jij kans maken om je te plaatsen voor het enige major televisietoernooi van Nederland? Doe dan mee aan de Finder Darts Masters 2016 Qualifier op zondag 25 september in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee! Wie weet sta jij straks op het mooie podium voor honderden juichende dartsfans en live op televisie je pijlen te gooien! Van 20 tot en met 24 september 2016 vindt in Hotel Zuiderduin de WDF Europe Cup Darts plaats, de perfecte gelegenheid voor de Finder Darts Masters Qualifier.

Hoewel er geen dames wildcard voor de Finder Darts Masters meer beschikbaar is organiseren we daarnaast wel een apart damestoernooi waar mooie geldprijzen en een VIP pakket aan verbonden zijn. De totale prijzenpot voor beide toernooien gezamenlijk zal minimaal €1.000,- bedragen, naast de wildcard voor de heren. Alle darters speelgerechtigd voor de Finder Darts Masters 2016, 18 jaar of ouder en nog niet geplaatst zijn welkom op 25 september!

Het Finder kwalificatietoernooi voor heren:
Hieronder staat de belangrijkste informatie:  
– De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de Finder Darts Masters welke van 9 t/m 11 december plaats zal vinden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.
– Er kunnen alleen heren mee doen die speelgerechtigd zijn voor de Finder Darts Masters 2016.
– Reeds geplaatste spelers voor de Finder Darts Masters 2016 zijn uitgesloten.
– Spelers dienen op 25 september 18 jaar of ouder te zijn.
– Het toernooi wordt gespeeld in knock-out vorm. Er zal geen sprake zijn van seeding.
– Het inschrijfgeld bedraagt € 20,-. Meer informatie over methode van inschrijving volgt spoedig.
– Het toernooi wordt overdag gespeeld, exacte tijden volgen spoedig.
– Geldprijzen voor winnaar, runner-up, halve finalisten en kwartfinalisten.


Dames toernooi:

Hoewel er geen wildcard voor de dames beschikbaar is zal er ook voor hen een apart open toernooi georganiseerd worden:
– Het inschrijfgeld bedraagt € 10,-. Meer informatie over methode van inschrijving volgt spoedig.
– Het toernooi wordt gespeeld in knock-out vorm. Er zal geen sprake zijn van seeding.
– Spelers dienen op 25 september 18 jaar of ouder te zijn.
– Het toernooi wordt overdag gespeeld, exacte tijden volgen spoedig.
– Geldprijzen voor de winnaar, runner-up, halve finalisten en kwartfinalisten.
– De winnaar ontvangt tevens een compleet verzorgd VIP pakket inclusief 3 overnachtingen voor twee personen tijdens de Finder Darts Masters 2016.

In de komende weken zal meer bekend worden over deze twee toernooien aangezien er nog een aantal ontwikkelingen gaande is ten aanzien van deze toernooien, blijf hiervoor www.ndbdarts.nl en www.europecupdarts2016.com op de voet volgen. De Nederlandse Darts Bond is erg blij met deze samenwerking en bedankt de organisatie van dit prachtige televisietoernooi voor het aanbieden van deze wildcard.

Aan de Finder Darts Masters nemen de beste 24 darters van het WDF/BDO circuit deel, die onder meer op basis van de Finder Darts Masters ranking worden uitgenodigd. Net als voorgaande edities vindt er ook een dames- en een jeugdtoernooi plaats, waarbij 6 dames en 6 jeugdspelers om de titel strijden. De winnaar en winnares van 2015, de Engelsen Glen Durrant en Fallon Sherrock, zijn al geplaatst voor de Finder Darts Masters 2016. Meer informatie over de ranking, kaartverkoop en hotelarrangementen vindt u op www.findermasters.nl.

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands