PRODARTS EUROPE

Twee nieuwe Road to the Winmau ranking kampioenen

De Road to the Winmau 2016 ranking zit er voor dit seizoen weer op. Gisteren, zondag 16 juli, werd in Hummelo de finale gespeeld waar werd gestreden voor het startbewijs voor de Winmau World Masters. Na 8 ranking toernooien een finaledag waar alleen de top van de ranking mocht meedoen. Elrico Lenting al enige tijd Road to the Winmau ranking aanvoerder zag in een vroeg stadium  alle hoop op het startbewijs verloren gaan door een niet al te beste poule fase waardoor hij de finale ronde miste.

Tijdens het laatste ranking toernooi liet Luuk Boeijink al zien al zijn zinnen op het Winmau ticket te hebben gezet en kon deze sterke lijn doortrekken op de finale dag. Luuk deelde tot 4 keer toe een ‘white wash’ uit in de poule fase. Niemand kreeg een poot aan de grond bij hem en kregen allemaal in een best of 9 legs met 5-0 om de oren. Tweede in deze groepsfase werd Joost Geurts die samen met Luuk de halve finale gingen spelen.

In de andere groep won Danny Blom met veel overmacht de poulefase tweede werd Harrie ten Holder. Harrie moest nog wel even nagelbijten omdat Wilco Lenderink ook nog kans maakte op de tweede plek maar nadat Wilco de eerste leg moest afgegeven aan Herman Bobbink was de tweede plek voor Harrie zeker.

Harrie was in de halve finale de eerste die een leg van Luuk Boeijink kon afsnoepen, maar ging er uiteindelijk in een best of 3 sets met 2-o in sets zitten. In de andere halve finale had Joost Geurts niet alleen Danny Blom als tegenstander, maar ook zich zelf. En des te meer darts hij miste op de dubbels zakte het vertrouwen bij hem weg en zo moest hij met twee keer 3-0 het toneel verlaten. Danny won de tweede en laatste set met een 11 darter want aangeeft dat er op hoog niveau werd gegooid.

Na de twee halve finales heren eerst de finale dames. Met voor de Road to the Winmau een primeur omdat het voor het eerste een internationale damesfinale was. Tegenover elkaar in de finale stonden de Duitse Alexandra Knipping en de Slowaakse Dominika Kopkasova. Respectievelijk ook de nummers 1 en 2 van de damesranking

Het initiatief leg in de beginfase bij Alexandra die de eerste set met 3-1 won. En ook in de tweede set was Alexandra de betere en wist in leg 4 na 9 darts op een finish te komen maar ze vond de dubbel niet meer en zo kwam Dominika langszij en pakte ook de vijfde beslissende leg van set 2.

Alexandra was hierdoor aangeslagen en Dominika rook de overwinning en vertaalde dat in een 3-0 set winst in de derde en laatste set en verzilverde daarmee het Winmau ticket.

Daarna in de herenfinale tussen Luuk en Danny over best of 5 sets. Ook hier weer het sterke spel van Luuk die al gelijk de eerste set binnenhaalde. Danny wist in set 2 nog langszij te komen maar verloor daarna twee sets op rij door goede scores en snelle finishes van Luuk Boeijink die na vorig jaar nog als runner up uit de finale te komen dit keer de hoofdprijs voor zich opeiste.

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands