PRODARTS EUROPE

Luuk Boeijink zet de toon op laatste RTW ranking

Zondag 26 juni werd het achtste en laatste ranking toernooi van de Prodarts Europe Road to the Winmau 2016 gespeeld. Spelers die zich nog konden plaatsen en de gevestigde orde waren naar Hummelo gekomen om voor de laatste keer de puntjes op de i te zetten. Het niveau lag dan ook behoorlijk hoog en werden diverse partijen op het scherpst van de snede uitgevochten. Een betere plek op de ranking kan namelijk betekenen dat je loting er iets gunstiger uit kan zien.

In de poulefase zette Luuk Boeijink de toon voor de dag of misschien ook wel voor de grote finale op zondag 17 juli. Luuk gaf geen leg weg in de poulewedstrijden maar dat deed zijn uiteindelijke tegenstander in de finale, Stephan Gerritsen ook. Ook Stephan wist iedereen een white wash te geven en moest in de play off naar de finale 1 leg af staan aan de beste dame van de Road to the Winmau ranking, de Duitse Alexandra Knipping.

Luuk Boeijink gaf ook in de partijen op weg naar de finale geen leg af dat moest hij alleen in de finale tegen Stephan Gerritsen die van Luuk 2 legs wist af te snoepen maar uiteindelijk met 5-2 verloor.

De eindstand van seizoen 2015 – 2016 is bekend en de spelers en speelsters die zich hebben geplaatst krijgen in de loop van deze week een persoonlijke uitnodiging voor de finale op 17 juli aanstaande.

Er was ook nog een finale in de verliezersronde. Deze werd gewonnen  met 3-1 door Chis Limbeek.

Uitslagen laatste 8

Luuk Boeijink – Ronnie Kijvekamp 3-0

Stef Aalbers – Herman Bobbink  3-1

Geraldo Limbeek – Alexandra Knipping  1-3

Harrie ten Holder – Stephan Gerritsen 0-3

Halve finale

Luuk Boeijink – Stef Aalbers 4-0

Alexandra Knipping – Stephan Gerritsen 1-4

Finale 

Luuk Boeijink – Stephan Gerritsen 5-2

Hier vind je het overzicht van de Road to the Winmau ranking – de eindstand

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands