PDC

Michael van Gerwen wint eerste Dubai Duty Free Darts Masters

mvg_fin_dubai_01Vrijdagavond, 24 mei heeft de 24 jarige Michael van Gerwen zijn derde titel binnen een week gewonnen. In het Dubai Tennis Stadion in Dubai versloeg Michael op sublieme wijze Raymond van Barneveld met 7-11  in een zeer hoog staande finale. Beiden hadden de finale bereikt door in de vooravond de halve finale te winnen. Raymond speelde als eerste van de avond tegen James Wade en in die partij werd al snel duidelijk dat Barney met de elementen kon omgaan, en zeker was van zijn zaak. Na zes legs waarin de mannen elkaar in evenwicht hielden zette Raymond de wedstrijd naar zijn hand, won met onder andere een 96 finish 4 legs op rij voordat the Machine van 3-7 achter naar 5-7 terug wist te krabbelen.

Voor James Wade bleef daarna de teller steken op 5 want opnieuw wint van Barneveld 4 legs op rij voor een 5-11 eindstand en een plaats in de finale. Michael van Gerwen werdraym_fin_dubai zijn tegenstander maar dat ging niet van zelf. Tegenstander Andy Hamilton die gsiteren nog Taylor uitschakelde speelde ontspannen en sterk en heeft zelfs tot tweemaal toe voor gestaan in de partij. Eerst met 4-2 en later op het eind van de partij met de finale in zicht met 8-9.  Dat negende punt werd tegen de darts in gescoord alleen de vreugde van die breek was tijdelijk omdat in de 18de leg Hamilton een breek tegen kreeg.

Met de darts wordt het 10-9 voor Michael en bijna werd het weer gelijk maar de 103 finish voor Hamilton wil niet uit en gaat het 11de en winnende punt naar van Gerwen.

De finale werd een affiche voor de dartssport met hoge scores, hoge finishes van beide kanten. Raymond begint de partij en wordt na een gemiste kans voor een 87 finish gebroken door een 170 finish van Michael en kijkt dan bij de eerste pauze tegen een 3-2 achterstand aan. Dat tweede punt van Raymond werd met een 124 finish binnen gehaald en in de eerste leg scoorde Raymond al een 120 finish. Evenals de dag ervoor begint van Gerwen na de pauze ijzersterk en loopt uit naar 3-5  en als Michael in leg 9 een mogelijke tweede 170 finish mist op de bull komt Raymond naar 1 punt achter terug (4-5)

Het blijft een boeiende partij maar na de 12de leg en een 6-6 gelijke stand breekt Michael terug met een 164  finish voor een 6-7 voorsprong en geeft die vanaf dat moment niet meer uit handen.  In de 17de leg weet Raymond nog 7-10 te maken maar in leg 18 is dubbel 12 de winnende dubbel voor Michael. De allereerste Dubai Darts Masters komt op zijn naam en daarmee vanaf vorige week donderdag zijn derde titel.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands