PDC

van Barneveld en van Gerwen naar halve finale in Dubai

raym_dubai_01Zowel Raymond van Barneveld als Michael van Gerwen zijn er in geslaagd om de halve finale te bereiken van the Dubai Duty Free Darts Masters. Aan dit speciale toernooi om de dartssport te promoten nemen 8 spelers deel en gisteren, donderdag 23 mei werd de eerste ronde gespeeld. In de open lucht want dit toernooi vind plaats in een tennisstadion te Dubai. En dat zorgde toch voor een aantal onverwachte momenten voor de spelers op het moment dat de wind even de kop opstak en de darts hun eigen weg gingen. Zeker in de beginfase van een wedstrijd en dat zorgde dan weer voor verrassende tussenstanden.  De eerste wedstrijd van de avond ging tussen James Wade en Simon Whitlock waarin the Wizard een voorsprong uit handen van 5-2 uit handen gaf.

Simon stond 5-2 voor maar drie legs later kwam the Machine, Wade langszij. Tot 8-8 ging het daarna gelijk op daarna, na een gemiste kans op tops van Simon voor een 101 finish gooit Wade 100 uit voor de break en houdt dan zijn eigen leg voor een 10-8 overwinning.

In de volgende partij speelde Raymond van Barneveld tegen Adrian Lewis. Raymond had door zijn wijze van gooien toch wel wat hinder van de wind die regelmatig het stadion in waaide dat nam niet weg dat hij 4-1 voorkwam. Lewis had teveel darts nodig voor de dubbel en dat brak hem op. Heel even kwam Lewis dichtbij als de stand 4-3  wordt, 4 legs later is het verschil dan 5 legs want Raymond wint 4 legs op rij. Daarna mag Lewis nog 2 legs op zijn conto bijschrijven voor 5-8 en met de darts wordt het nog 6-9. In leg 16 beëindigt Raymond met een fraaie 121 finish de partij en plaats zich voor de halve finale tegen James Wade.

Voor Michael van Gerwen was het ook flink wennen op het open podium. Misschien had tegenstander Wes Newton het voordeel omdat hij aan de kust woont en gooien een straffe wind is gewend, wie zal het zeggen, maar de eerste 3 legs waren voor Newton voordat Michael zijn eerste dubbel wist te vinden voor 3-1. De volgende twee legs werden weer door Newton gewonnen en kreeg je het idee dat Wes wel eens de match zou gaan winnen. Maar van Gerwen had na zes legs het gevoel om met de elementen te spelen gevonden en stond vier legs later op gelijke hoogte met Newton, 5-5.

Na 6-6 komt Michael voor het eerst in de partij op voorsprong kan Newton nog 1 leg binnenhalen ( 7-8) maar daarna is het van Gerwen time die in de 17de leg in de buitenlucht op weg was naar een mogelijke 9 darter maar hiervoor de 7de dart niet in een triple krijgt om daarna met een 13 darter 7-10 maakt.

De vierde en laatste partij werd een sensationele partij. Andy Hamilton wist namelijk zijn tegenstander, Phil Taylor te kloppen na aanvankelijk een 4-1 achterstand. Maar na de pauze kwam the Hammer sterk terug en won 5 legs oprij waarmee hij 4-6 voor kwam. Vanaf dat moment had Taylor weer overal last van maar Andy liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Taylor wist wel terug te komen naar 6-6 en kwam in de 13de leg zelfs weer op voorsprong. Hamilton voelde echter goed aan dat the Power op omvallen stond en wist dat in punten om te zetten. Andy nam het roer over en ging van 7-6 achter naar 7-9 voor. Leg 17 werd nog wel gewonnen door Taylor maar met een 14 darter verzilverde Hamilton zijn 10de punt en een plek in de halve finale tegen Michael van Gerwen.

Halve finales die vanavond (24 mei) gespeeld worden;

James Wade – Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen – Andy Hamilton

Foto bij dit verhaal (C) PDC – Dan Godding

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands