WDF/BDO

Martin Adams door het oog van de naald naar de 2e ronde

Martin Adams heeft zich deze middag weten te plaatsen voor de 2e ronde van The Lakeside 2017. Maar van harte ging het allemaal niet, zijn tegenstander  Ryan Joyce dwong Wolffie tot het uitterste te gaan en tot het uiterste ging het in deze wedstrijd.

Ryan Joyce wist de openings- set te pakken met 3-1 door een finish van 74 in de laatste leg ging set 1 naar Joyce. Daarmee gaf hij Martin Adams meteen te kennen dat het geen walk over zou gaan worden. Maar Adams de geslepen oude vos liet zich met al zijn ervaring niet uit zijn veld slaan en wist set 2 met een geweldige 118 finish in de laatste leg met 3-1 te winnen. beide heren gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

In de 3e set toonde Ryan Joyce veerkracht  en wist deze 2e set te pakken met 3-2 in legs ondanks de 3 set darts die Adams kreeg, Joyce kwam voor de 2e keer op voorsprong. Adams wist bij deze stand wat hem te doen stond namelijk 2 sets achter elkaar pakken wilde hij zich plaatsen voor de 2e ronde. Martin pakte vervolgens de 4e set met 3-1 en zo kregen we een alles en beslissende set en wat voor een laatste set.

De debutant Ryan Joyce kwam op een 2-0 voorsprong in die 5e set en was nog maar 1 leg verwijderd van een sensationele overwinning op Martin Adams. maar daar dacht Wolffie toch even helemaal anders over,  Adams pakt de 3e leg met een finish van 129 via dubbel 18 Adams pakt ook de 4e leg via een finish van 86 en dubbel 7, daarmaa krijgen we een tie-break want er zal gewonnen moeten worden met 2 legs verschil. Bij 5-5 in legs zal er dan een alles en beslissende leg gespeeld gaan worden en die zou er ook gaan komen.

Joyce kreeg bij een 3-2 voorsprong 1 match dart voor dubbel 18 maar mist. Adams knalt er vervolgens een finish uit van 115 via dubbel tops en komt op 3-3, Beide heren behouden vervolgens beide hun eigen leg en zo gingen beide heren een alles en beslissende 11e leg spelen.

Het is Adams die de bull wint en zo deze 11e leg mocht beginnen. Martin Adams liet op dat moment zijn beste darts zien en wist zich via dubbel 9 te plaatsen voor de 2e ronde. De opluchting was duidelijk zichtbaar bij Adams wan na de beslissende dubbel knalde Wolffie er een vreugde kreet uit.

Ryan Joyce kan terug kijken op een fantastisch debuut op het grote Lakeside podium.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands