WDF/BDO

Twee Nederlanders in actie op dag twee Lakeside

Om 14:00 uur Nederlandse tijd gaat dag twee van het Lakeside World Professional Darts Championship van start met de wedstrijd tussen Wolfie Martin Adams en Ryan Joyce die gisteren in de voorronde de Zweed Dennis Nilsson met 3-0 klopte.  Grote vraag is natuurlijk wat kan Wolfie nog? Zelf vertelde hij dat het allemaal afhankelijk is van de dag. Soms heeft hij goede dagen en soms slechte dagen en daarbij heeft hij zeker 5 maanden niet kunnen trainen. In de derde partij van de middagsessie Lisa Ashton tegen Sharon Prins. Een pittige opgave voor Sharon die er natuurlijk ook van droomt een keer op het Lakeside podium te schitteren.

Kan zij net als gisteren Aileen de Graaf de volgende ronde halen? Zo tegen 17:00 uur hebben we hier antwoord op. De laatste match van de middagsessie wordt gespeeld door titel verdediger Scott Mitchell tegen Nieuw Zeelander Mark McGrath die een 2-0 achterstand op Belg Roger Janssen overwon en met 3-2 de volgende ronde bereikte.

En dan in de eerste partij van de avondsessie, 20:00 uur Nederlandse tijd Willem Mandigers tegen de Pool Krzysztof Ratajski. Kan Willem op het podium zijn kalmte bewaren en de eerste ronde overleven tegen deze taaie Pool?  Na de damespartij tussen Fallon Sherrock en de Schotse Olive Byamukama die zich via de play offs plaatste komt Zuiderbuur Davy van Baelen in actie tegen Australiër Raymond Smith. En van Davy wordt vuurwerk verwacht gezien de vorm waarin hij verkeerd.

De avond wordt afgesloten door Jamie Hughes tegen Martin Atkins. Een match die op papier gewonnen zal worden door Hughes maar het blijft darts en dat spelletje zit nog steeds vol verrassingen.

Helaas geen live uitzendingen via de Nederlandse TV maar voor info over Engelse zenders en live streams klik dan hier

Het schema voor vandaag:

Zondagmiddag    8-jan    
Pos  Player   Player    score
1 Martin Adams (Eng) Ryan Joyce (Eng)
2 Tom Sawyer (USA) Paul Hogan (Eng)
3 Lisa Ashton (Eng) Sharon Prins (Ned)
4 Scott Mitchell (Eng) Mark McGrath (Nw. Zld)
Zondagavond   8-jan    
Pos  Player   Player  score
1 Krzysztof Ratajski (Pol) Willem Mandigers (Ned)
2 Fallon Sherrock (Eng) Olive Byamukama (Schot)
3 Raymond Smith (Aus) Davy van Baelen (Bel)
4 Jamie Hughes (Eng) Martin Atkins (Eng)

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands