OVERIG NIEUWS

Mark Brouwer voorkomt tweede zege van Patrick Morelissen

markbrouwer_oranjebarOp de tweede speelavond van de 12de editie van de Oranjebar Super Ranking heeft Mark Brouwer een stokje gestoken voor de tweede zege op rij van Patrick Morelissen. De finale tussen Patrick uit het Gooise en Mark uit de Brabantse Kempen werd geen nek aan nek race want Mark was in deze partij oppermachtig en daar had Patrick deze keer geen antwoord op. Het werd een afgetekende 5-1 overwinning voor Mark en geen tweede dagzege op rij voor Blaricummer Patrick Morelissen. De tweede speeldag van Super Ranking 12 in Mariahout was een waar darts spektakel want op een doordeweekse dag hadden zich in totaal 25 deelnemers aangemeld waarvan 15 spelers uit de Nederlandse Super League.

In de groepsfase werd begonnen 6 poules waar niet alleen de beste twee van iedere groep zich kon plaatsen voor de volgende ronde, maar ook de vier beste nummers drie gingen door. Vervolgens zouden 8 van deze 16 zich plaatsen voor de kwartfinales. Met zoveel dartgeweld in het deelnemersveld kon het niet anders zijn dan dat er enkele “groepen des doods” werden geloot en er verrassende uitslagen zouden zijn.

De deelnemers die voor de kwartfinales overbleven waren Roel Donkers, Bobby Biemans, Mark Brouwer, Patrick Morelissen, Dennis Klamer, Davy van der Zande, Michel van der Horst en Arno Louwers. De wedstrijden tussen deze toppers boden stuk voor stuk spektakel en het regende maximale scores. De toeschouwers werden deze avond getrakteerd op een gigantisch aantal van 37 180-scores waarvan Davy van der Zande er 6 produceerde en zagen acht 100+ finishes voorbij komen waarbij de 161 van Patrick Morelissen de hoogste was gevolgd door 146 van Djuni Ruiter.

In de halve finales mochten Arno, Mark, Michel en Patrick tegen elkaar aantreden. Dat het deze avond dicht bij elkaar zat bleek zowel in de partij tussen Patrick Morelissen en Arno Louwers als die tussen Mark Brouwer en Michel van der Horst die beiden in 4-2 eindigde en waarin een break dus volstond. Het waren Patrick en Mark die dit wisten te realiseren en zichzelf hiermee een plaats in de finale bezorgden.

Uitslag van speeldag 2:

1. Mark Brouwer

2. Patrick Morelissen

3. Michel van der Horst en Arno Louwers.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 19 augustus 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands