OVERIG NIEUWS

Leon de Geus zegeviert opnieuw bij L&L TOP Training

De vijfde TOP training werd gespeeld zonder de spelers John de Kruijf en Alex van Bruchem die deze avond waren verhinderd. Waardige vervangers werden gevonden in Jurrian van Os en de Belg Kurt van de Rijck (BE).

Wederom een spannende avond darts waar in de poule ronde al snel duidelijk werd dat Gilbert van der Meijden en Jurrian van Os in een goede vorm verkeerden. In de kwartfinales won Leon de Geus met 4-3 van Gilbert van der Meijden, omdat Gilbert te veel darts nodig had voor de dubbels of ze gewoon niet vond.

 Pim van Veenendaal (die de punten nog hard nodig heeft) pakte een overwinning op Christian van Overdijk. Rudi Minnebach (BE) verliest zijn kwartfinale tegen Jurrian van Os en verspeeld daarmee zijn kans op handhaving in de A-poule. De laatste kwartfinale was een prooi voor Kurt van de Rijck (Be) die Hermie van Orsouw versloeg.

In de halve finale pakt De Geus in een Culemborgs onderonsje de overwinning op Van Veenendaal. De andere halve finale werd gewonnen door Jurrian van Os die Van de Rijck verslaat. In de finale dus wederom Leon de Geus. Zijn tegenstander is iemand die we een tijdje gemist hebben op de TOPtraining, maar gelukkig weer helemaal terug is,Jurrian van Os.

Beide heren komen slecht uit de startblokken, en zite De Geus kans de eerste leg binnen te slepen. In de 2e leg begint De Geus sterker met 5 x de trippel 20 op rij. De zesde pijl gaat echter mis, maar De Geus weet de leg wel te winnen. De derde leg gaat in 15 darts naar Van Os. De Geus vervolgt echter met twee 16 darters en ook de laatste leg gaat in 18 darts naar Leon de Geus, die zo dus weer een overwinning boek.

De meeste 180-ers waren voor Leon de Geus met 9 stuks, Hermie van Orsouw wist er 8 te gooien. De hoogste finish was voor Laurens van Maren met 138.

De B-poule werd gewonnen door Andries Sterk, die net als Dion den Hartog promoveerde naar de A-poule. Door de eindstand van de A-poule degradeerden Fred Kouseband, Laurens van Maren, Rudi Minnebach (BE), Alex van Bruchem en John de Kruijf naar de B-poule. Zij krijgen echter een herkansing om alsnog een plaats in de A-poule te machtigen door volgende week maandag aan de kwalificatie deel te nemen, deze kwalificatie is voor iedereen beschikbaar.  

Meer info op www.sterkdarts.nl

 Ingezonden bericht door Sterk Darts

Kwartfinale      
Leon de Geus Gilbert van der Meijden 4 – 3
Pim van Veenendaal Christian van Overdijk 4 – 2
Jurrian van Os Rudi Minnebach (be) 4 – 2
Kurt van de Rijck (be) Hermie van Orsouw 4 – 0
       
Halve Finale      
Leon de Geus Pim van Veenendaal 4 – 1
Jurrian van Os Kurt van de Rijck (be) 4 – 3
       
Finale      
Leon de Geus Jurrian van Os 5 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands