PDC

Gary Anderson wint op eerste dag Championship League Darts

Na een lange dag met de nodige inspannende partijen darts over best of 11 legs heeft Gary Anderson vandaag in Crondon Park Essex de eerste voorronde op naam gezet. Hij moest er soms diep voor gaan en 1 partij verloor hij van de meastro, Phil Taylor

Gary speelde enkele partijen over alle 11 legs. Met name aan Wes Newton had Gary de handen vol en bijna was Newton dichtbij de overwinning. Toch wist Anderson iedere keer op tijd de winnende dubbel te vinden waardoor de match in zijn voordeel werd beslist.

Dat Wes vandaag een taaie bleek dat ondervond Taylor in de halve finale. Na een 2-0 achterstand kwam Phil 3-2 voor, Wes wilde echter niet buigen en bleef Taylor op de hielen zitten. In de beslissende 11de leg was een sterke opening de basis voor zijn uiteindelijke overwinning op Taylor.

Maar in de finale was de koek op. Newton had geen antwoord meer op het sterke spel van de de Schot die de finale met 6-1 won.

Morgen komt groep 2 in actie met Paul Nicholson, Mervyn King en Andy Hamilton. Deze 3 spelers worden toegevoegd aan de verliezend finalist van vandaag, Wes Newton, de gedeeld derden, Simon Whitlock en Phil Taylor, de nummer 5 in de poule van vandaag, Mark Webster en nummer 6, James Wade.

Grote verliezers vandaag Adrian Lewis en Terry Jenkins die uitgeschakeld zijn.

Overzicht uitslagen halve finale en finale:

Phil Taylor – Wes Newton  5 – 6

Gary Anderson – Simon Whitlock  6-4

Finale:

Wes Newton – Gary Anderson  1-6

Foto (c) Lawrence Lustig PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands