PDC

Laatste wedstrijden poulefase Grand Slam of Darts; Dit zijn de laatste 16

Nog 8 wedstrijden en dan zijn de spelers bekend die doorgaan in de knock out fase van het Singha Beer Grand Slam of Darts toernooi. Vanavond, dinsdag 10 november worden de laatste partijen van de poules A tot en met D gespeeld en komen Mark Oosterhuis, Jelle Klaasen  en Michael van Gerwen in actie. Voor Mark Oosterhuis is het wenselijk dat hij de laatste partij tegen Kim Huybrechts niet opnieuw een white wash krijgt en het toernooi toch enigszins eervol kan verlaten. Jelle Klaasen in groep B heeft evenveel punten als Steve Beaton en winnen is voor hem een must en dan maar afwachten wat Beaton doet tegen Martin Adams.

Michael in poule A is nog ongeslagen en treft in de laatste partij Steve West en moet bij een 5-0 nederlaag een shoot out doen tegen Kim Huybrechts als die met 5-0 van Mark Oosterhuis wint. ‘Good old’  Andy Forham treft in zijn laatste wedstrijd Michael Smith en kan de tweede ronde halen als hij wint en Adrian Lewis verliest van Wayne Jones. Het blijft spannend vanavond want ook in groep D kan er nog van alles gebeuren.

Terug kijkend naar gisteren was opvallend de schitterende 5-0 overwinning van Geert De Vos op Jonny Clayton met een 113,86 dartgemiddelde. Het was alleen niet goed genoeg voor een plek in de volgende ronde want in die groep, G, gaan Robert Thornton (1e) en Terry Jenkins (2e) door. In groep F ging Michel van der Horst in zijn laatste partij tegen Mark Webster goed van start maar moest toch de partij laten aan Mark Webster die daardoor als tweede door ging samen met James Wade.

In groep E had Raymond van Barneveld de handen volle aan de ’taaie’ Larry Butler en kon pas in de slotfase het verschil maken en samen met Gary Anderson de laatste 16 bereiken.

In groep H plaatsten Phil Taylor en Robbie Green zich bij de laatste 16. Green klopte Martin Phillips met 5-1. Een slecht toernooi voor de Welshman die slechts 3 legs winnend kon afsluiten. Oostenrijker Rowby John Rodriguez maakte het Taylor lastig maar moest toch met 5- 2 buigen voor de ‘oude meester’

Hieronder de indeling van de partijen groepen A tot en met D voor dinsdag 10 november;

Groep D ; Dave Chisnall – Scott Mitchell  5 – 1
Groep B ; Ian White – Jelle Klaasen  5 – 1
Groep A ; Kim Huybrechts – Mark Oosterhuis  5 – 2
Groep C ; Adrian Lewis – Wayne Jones  5 – 3
Groep A ; Michael van Gerwen – Steve West
Groep D ; Peter Wright – Mervyn King   5 – 3
Groep B ; Steve Beaton – Martin Adams 4- 5
Groep C ; Michael Smith –  Andy Fordham  5 – 2

Alle wedstrijden in de groepen zijn gespeeld en morgen gaat het toernooi verder met de laatste 16 in een knock out fase. Het sheet is als volgt;

 Laatste 16        
Pos  Player   Player   score
1 (1) Michael van Gerwen Steve Beaton
2 Martin Adams Kim Huybrechts
3 Michael Smith Dave Chisnall
4 (4) Peter Wright (5) Adrian Lewis
5 (2) Gary Anderson Mark Webster
6 (7) James Wade Raymond v Barneveld
7 (6) Robert Thornton Robbie Green
8 (3) Phil Taylor Terry Jenkins

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands