PDC

De Grand Slam of Darts begint nu echt – update Geweldige come back van Barney

De 24 poulewedstrijden zijn gespeeld en moeten we helaas afscheid nemen van dartsicoon Andy Fordham. Fordham had gisteren in de laatste wedstrijd nog enigszins uitzicht op de tweede ronde maar werd de pas afgesneden door Michael Smith die uiteindelijk poule winnaar werd. Maar een goed toernooi voor the Viking die duidelijk liet zien weer aardig terug te zijn op top niveau. Ook een waardig afscheid voor Mark Oosterhuis die tot zijn laatste partij gisterenavond nog geen leg gewonnen had. In zijn match tegen Kim Huybrechts snoepte hij toch 2 puntjes meer en liet daarmee het record mist gewonnen legs tijdens de Grand Slam of Darts aan Niels de Ruiter die in 2007 slechts 1 leg won.

Jelle Klaasen had gisteren nog uitzicht op de laatste 16 maar had een vreselijke off day tegen Ian White. Slechts 1 leg won Klaasen in een partij waarin winnen een must was. Mervyn King, die met andere pijlen aan de wedstrijd begon bereikte de volgende ronde ook niet want Peter Wright was de betere in deze partij. Ondanks zijn 5-4 nederlaag tegen Martin Adams bereikte Steve Beaton toch de laatste 16 met een beter leg gemiddelde dan Ian White.

In de eerste wedstrijd maakte regerend Lakeside World Pro Champion, Scott Mitchell met een 5-1 overwinning op Dave Chisnall nog even duidelijk echt wel op dit niveau mee te kunnen maar ondanks deze ruime zege is voor hem het toernooi voorbij. Adrian Lewis had het moeilijk tegen Wayne Jones maar wist in de slotfase toch et verschil te maken en is ook hij door naar de laatste 16.

Daar treffen we ook Michael van Gerwen aan die in zijn laatste partij met 5-3 Steve West de baas bleef en als groepswinnaar naar de laatste 16 gaat.

Volgens het sheet ziet de indeling voor de laatste 16 er zo uit:

1 : (1) Michael van Gerwen – Steve Beaton
2:  Martin Adams – Kim Huybrechts
3:  Michael Smith – Dave Chisnall
4:  (4) Peter Wright – (5) Adrian Lewis
5:  (2) Gary Anderson – Mark Webster  6 -10
6:  (7) James Wade – Raymond v Barneveld  7 – 10
7:  (6) Robert Thornton – Robbie Green  10 – 8
8:  (3) Phil Taylor – Terry Jenkins  10 – 6

De wedstrijden die voor vanavond, woensdag 11 november op het programma staan zijn:

1: Robert Thornton – Robbie Green   10 – 8
2: Phil Taylor – Terry Jenkins  10 – 6
3: Gary Anderson – Mark Webster   6  – 10
4: James Wade – Raymond van Barneveld  7 – 10

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands