PDC

Grand Slam of Darts afsluiting poulefase ; van Barneveld bereikt volgende ronde

Vandaag worden in de poules E tot en met H de laatste wedstrijden gespeeld van het Singha Beer Grand Slam of Darts toernooi. Nog even terugkijkend naar gisteren, de dag waarop de tweede ronde in de poulefase werd afgewerkt, dan is de uitblinker van de dag uiteraard de 9 darter gegooid door Dave Chisnall. De eerste 9 darter voor Chisnall voor het oog van de camera, de derde in de geschiedenis van dit toernooi. Chisnall  speelde tegen Peter Wright  en won deze partij op indrukwekkende wijze met 5-2. Dan was er de 3-5 overwinning van Andy Fordham op Wayne Jones. Fordham leek op weg naar een white wash na een 4-0 voorsprong maar daarna zakte het spel niveau even in.

Jones kwam terug naar 3-4 en zag het er naar uit dat the Viking de partij uit handen ging geven maar een sterke 8ste leg met een 106 finish van Fordham was goed voor zijn eerste overwinning.

Michel van der Horst was in de openingspartij van de middag dichtbij een zege maar moest helaas de laatste leg afstaan aan Keegan Brown. Geert De Vos kreeg met 5-0 aan de broek van Terry Jenkins die daardoor uitzicht houdt op de volgende ronde en in de laatste partij verloor Raymond van Barneveld met 5-3 van Gary Anderson in een hoogstaande partij waarin Gary een gemiddelde van 103.36 noteerde en Raymond 105.93.

’s Avonds een domper op de feestvreugde voor Mark Oosterhuis die in de openingspartij tegen Steve West opnieuw een 5-0 nederlaag moest incasseren en het voor hem te hopen is dat hij in zijn laatste match tegen Kim Huybrechts in ieder geval de eer kan redden door toch een leg of meerdere te winnen.

Kim zal er op gebrand zijn ook hier een white wash te maken na de zware 5-1 nederlaag tegen Michael van Gerwen. Mighty Mike was in die partij weer even van een andere planeet en kaapte keer op keer de leg voor de neus van Huybrechts weg met goede finishes.

Martin Adams won ook zijn tweede match. Tegenstander was Jelle Klaasen die iedere keer een achterstand wist weg te werken in een bloedstollend spannende partij. Maar in de negende en laatste leg na eerst 161 op de bull te missen pakt de beurt erna Adams de overwinning.

Vanavond de laatste wedstrijden in de groepen E tot en met H en weten van deze groepen wie of zich plaatsen voor de laatste 16 en voor wie het toernooi voorbij is. Al is dat laatste voor sommigen nu al zeker. In groep E heeft Andy Boulton geen kans meer, en in groep F weet Michel van der Horst al dat het over en uit is, en ook Geert De Vos in groep G en Martin Phillips zijn na vanavond uitgespeeld.

De wedstrijden voor vanavond:

Groep G ;  Jonny Clayton – Geert De Vos  0 – 5
Groep H ; Robbie Green – Martin Phillips  5 – 1
Groep F ; Mark Webster – Michel van der Horst 5 – 3
Groep E ; Gary Anderson – Andy Boulton  5 – 1
Groep G ; Robert Thornton – Terry Jenkins  5 – 4
Groep H ; Phil Taylor – Rowby-John Rodriguez  5 -2
Groep F ; James Wade – Keegan Brown  5 – 3
Groep E ; Raymond van Barneveld – Larry Butler 5 -3

Indeling laatste 16 na poules E tot en met H

 Laatste 16        
Pos  Player   Player   score
1 Winnaar groep A Runner up groep B
2 Winnaar groep B Runner up groep A
3 Winnaar groep C Runner up groep D
4 Winnaar groep D Runner up groep C
5 (2) Gary Anderson Mark Webster
6 (7) James Wade Raymond v Barneveld
7 (6) Robert Thornton Robbie Green
8 (3) Phil Taylor Terry Jenkins

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands