PDC

Laatste sessie eerste ronde PDC WK

Gisteren moesten er nog 1 voorronde wedstrijd en 4 wedstrijden gespeeld worden om de eerste ronde compleet te maken. Nieuwsgierig was iedereen hoe Simon Whitlock het er vanaf zou brengen. Whitlock, die een enige tijd geleden zijn enkel brak tijdens een Players Championship toernooi en hiervoor de Grandslam of Darts moest afzeggen maakte zijn rentree op het WK ondanks dat zijn voet nog niet helemaal aan de betere hand was en daardoor weinig training had kunnen doen.

Tot voor een paar dagen voor zijn eerste optreden kreeg hij nog geen 3 darts in 1 vak. Zo moeilijk was het om de juiste balans te vinden om de geblesseerde voet nog zo veel mogelijk te ontlasten. Tegenstander Dennis Smt, de speler met die aparte manier van gooien, rook zijn kansen maar kwam bedrogen uit omdat Whitlock op het podium bijna als vanouds kon spelen.

De Australiër won met 3-0 in sets en gaf in de partij slechts een enkele leg af. Ook scoorde hij het tot nu to hoogste dartgemiddelde van het toernooi van 35 per pijl.

Zuid Afrikaan Devon Petersen werd het gesprek van de avond door Steve Brown met 3-2 te kloppen. Devon die aan het begin van de avond een voorronde speelde tegen de Portugees José de Sousa en deze met de hakken over de sloot won was in de partij  tegen Brown dichtbij uitschakeling.

Hij kwam 2-0 achter en in de derde set miste Brown een dart voor de partij waardoor Petersen in de race bleef. In de vierde set kwam hij met een 3-1 overwinning langszij om in de tie breaker van de vijfde en laatste set met 4-2 de overwinning naar zich toe te trekken.

Schot John Henderson was geen partij voor de Canadees John Part. Hendo wist in de totaal 3 gespeelde sets  slechts twee keer een punt te scoren. Setstanden 3-1 ; 3-0 en 3-1. De Schot vocht tegen zichzelf op het podium tot opluchting van Part die als vele spelers altijd opziet tegen de eerste ronde.

Scott Rand zette zijn sterke seizoen door in zijn partij tegen Andy Smith die geen enkele leg mee kreeg in de eerste partij van de avon. Rand debuterend op het grote podium scheen geen last van plankenkoorts te hebben en speelde sterk. Ambitie zat voor de heftruck chaufeur uit Doncaster die na afloop verklaarde in London te zijn voor de titel en overweegt de stap te zetten om prof te worden.

  Wedstrijden woensdagavond 21 december    
Pos  Player   Player score  
1 Scott Rand Andy Smith 3 0
2 Devon Petersen José de Sousa 4 3
3 John Part John Henderson 3 0
4 Simon Whitlock Dennis Smith 3 0
5 Steve Brown Devon Petersen 2 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands