PDC

Michael is nummer 5, Anderson krijgt schrik van zijn leven

Gisteren werd de voorlaatste sessie gespeeld van het Ladbrokes World Darts Championship. De enige Nederlanderdie nog niet in actie was gekomen, Michael van Gerwen, moest in die sessie zijn prognose zien waar te maken. Hij had voorspeld met 3-1 de volgende ronde te halen ten koste van Colin Osborne. En Mighty Mike hield woord. Osborne kreeg van de darter uit Boxtel geen poot om op te staan en vertwijfeld bleef Osborne zoeken naar betere scores op het bord.

Wat Osborne ook probeerde het lukte niet terwijl Michael vrolijk doordenderde en iedere keer in de beslissende leg van de set het voordeel wist te halen. Hij stond 2-0 voor maar door een 3-0 stand voor Osborne in de derde set kreeg je het idee dat Osborne het bord had gevonden en we nog een paar spannende momenten gingen meemaken.

Maar de opleving bij Osborne was tijdelijk. Hij viel weer terug in zijn oude spel van deze partij waardoor Michael zijn kans met beide handen aanpakte en met 3-0 de vierde set op naam schreef. Daarmee is Michael de vijfde Nederlander in de tweede ronde.

Joe Cullen wist zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi door in de tweede partij van de avond de Serviër Oliver Ferenc te kloppen. In die partij speelde de jeugdspeler uit het PDC circuit een sterke wedstrijd, later op de avond tegen Terry Jenkins was hiervan niet veel meer terug te zien. Cullen miste teveel dubbels en ook de grote scores bleven uit. Slechts 3 legs wist hij van Jenkins af te snoepen, en wist zo dat voor hem het toernooi er op zat.

In de eerste partij van de avond tussen Colin Lloyd en Darin Young moest Lloyd in de eerste set een bittere pil slikken. Hij werd afgetroefd door de Amerikaan die de eerste set met 3-1 won. Colin liet zich echter niet van de wijs brengen. Hij geloofde dit keer in zijn kunnen. Geen vertwijfelde blik dit keer maar een super geconcentreerde Jaws die vervolgens drie sets op rij won met 3-1 voor een plek bij de laatste 32.

De kraker van de avond werd de partij tussen de Schot Gary Anderson en de Duitser Jyhan Artut. Deze partij was op papier al gespeeld met als resultaat 3-0 voor de Schot, maar die kwam van een koude kermis thuis. Artut, als debutant op dit toernooi speelde weergaloos goed terwijl the Flying Scotsman Anderson de grote vakken op het bord en de dubbels maar niet wist te vinden.

Gevolg na 8 legs stond Gary 2-0 achter (3-1 en 3-1) en hingen er donkere wolken boven het podium.  Moeizaam wist Anderson het tij te keren omdat Jyhan toch wat last kreeg van wedstrijdzenuwen. De gedachte alleen al dat hij op het punt stond de nummer 2 van de wereld te kloppen speelde door zijn hoofd en dat beïnvloedde zijn spel.

Hierdoor kon Gary tot 2-2 terug komen. De beslissende zet werd een thriller. Iedere keer kwam Anderson in de vijfde en laatste set op voorsprong en wist Jyhan die achterstand weer weg te werken zodat we bij 2-2 aan de tie break begonnen. Ook hier een zelfde beeld totdat Artut in de negende leg op 5-4 voor kwam.

Anderson opnieuw in nood zeker als Artut 1 matchdart over heeft die tot grote opluchting van de Schot geen doel treft. Nu maakt Anderson gelijk die na het bullen de Sudden Death leg beginnen mag. Nu kregen we het verschil in ervaring te zien. Artut bezweek onder de inmense druk en Anderson, die na afloop toegaf nog nooit zoveel darts op een dubbel in een wedstrijd te hebben gemist, scoorde nu wel een 76 finish met twee darts voor een zwaar bevochten overwinning in deze partij.

  Wedstrijden dinsdagavond 20december    
Pos  Player   Player score  
1 Colin Lloyd Darin Young 3 1
2 Joe Cullen Oliver Ferenc 4 2
3 Colin Osborne  Michael v Gerwen 1 3
4 Gary Anderson Jyhan Artut 3 2
5 Terry Jenkins Joe Cullen 3 0

 

Foto’s bij dit artikel (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands