PDC

Kwartfinales Grand Slam of Darts – van Gerwen weergaloos naar halve finale

In twee bedrijven wordt vandaag de kwartfinale afgewerkt van het PDc Grand Slam of Darts toernooi. Twee wedstrijden vanmiddag, Dean Winstanley tegen Kevin Painter en John Part tegen Andy Hamilton. Maar natuurlijk gaat de Nederlandse belangstelling uit naar de wedstrijden die vanavond worden gespeeld. Daarin namelijk 3 Nederlanders, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Christian Kist. De laatste twee bijten het spits af van de avond sessie en als laatste Michael van Gerwen tegen Scott Waites. Inzet van alle wedstrijden is een plek in de halve finale waarvan we al zeker zijn dat in die halve finale 1 Nederland zal spelen.

Hieronder het wedsstrijd schema in de officiële volgorde, onder het schema beknopte informatie over het verloop van de gespeelde wedstrijden.

   Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Scott Waites Michael van Gerwen  12  16
2 Dean Winstanley Kevin Painter 16 12
3 John Part Andy Hamilton 12 16
4 Christian Kist Raymond v Barneveld  10  16
           
   Halve finale        
Pos  Player   Player    score  
1 Michael van Gerwen  Dean Winstanley    
2 Andy Hamilton Raymond v Barneveld     

Scott Waites – Michael van Gerwen 12 – 16

De eerste leg gelijk al een breek gemaakt door Michael, maar ook Waites breekt terug en zo staat het weer 1-1. Met een 170 finish tegen de darts in breekt Michael Waites in de derde leg voor 1-2. Gemiddelde voor van Gerwen op dat moment 115. Waites zit net rond de 80 als Michael er 1-3 van maakt. En als de dubbels er dan ook nog niet in willen voor Waites wordt het 1-4 bij de eerste pauze. Dan mist v Gerwen 3 darts voor tops en komt Scott terug naar 2-4 en met de darts maakt hij 3-4. De scherpe blik is weg uit de ogen van Michael en Waites heeft de weg naar het bord gevonden en komt op gelijke hoogte met 3 gewonnen legs op rij.

Met een mazzeltje breekt v Gerwen dan terug na eerst 3 gemiste darts op 24.Met de tweede pauze is de stand 5-5, Scott mist bij de eerste kans dubbel 16 maar als ook Michael 66 niet uitkrijgt gaat de volgende darts van Waites in de dubbel voor 5-5. Voor het eerst in de partij komt Waites op voorsprong 6-5 en na problemen op de dubbbel door Michael breekt Waites voor 7-5. Maar Michael recht zijn rug en komt met twee sterke legs terug naar 7-7 en als Waites dan ook nog een 2 darts op de dubbel mist voor opnieuw voorsprong pakt Michael zijn derde leg op rij voor 7-8 en na de breek met een 116 finish wordt het 7-9.Ongelooflijk maar waar een tweede 170 finish van Michael maakt het verschil 3 legs 7-10 en met 97 wordt het zelfs 7-11. Gemiddelden op dat moment Michael 107.71 – Scott 94.96
De zevende leg winst op rij voor Michael zet de score op 7 – 12. En bij de vierde pauze gaat Michael een verfrissing halen met een 7-13 voorsprong. Twee keer een 180 en niet finishen dat overkomt Michael in leg 21 als hij klaar staat voor 16 maar Waites 98 uitgooit voor 8-13 maar breekt Michael in de volgende leg en komt op 9-13. Waites mist dan 153 op dubbel 18 maardoor een bouncer van Michael op tops wordt het toch 10-13. De spanning is terug in de partij met een zaal als een blok achter Waites. Dan doorbreekt Michael de zegereeks van Waites en komt op 10-14.Opnieuw een pauze met een 11-14 stand en kan het nog alle kanten op.
Waites mist na de breek een zeer nodige breek kans en komt Michael op 11-15.Met Michale op 344 gaat Waites voor 81 en dan naar 32 waarvoor hij 2 darts nodig heeft (12-15). Bluf van Michael die 167 niet gaat uitgooien met Waites op 142 die hij op dubbel 11 mist en Michale dan met 1 darts 36 uitgooit voor de partij.

Christian Kist – Raymond van Barneveld  10 – 16      

Gisteren al enigszins gesuggereerd en vandaag bevestigd door Raymond van Barneveld. Er is een last van zijn schouder gevallen nu Taylor uit het toernooi ligt en staat de Hagenaar als een rots voor zelf vertrouwen aan ’the oche’ voor zijn partij tegen Christian Kist. Vanaf het begin heeft Raymond de leiding genomen in de wedstrijd door een break in de eerste leg. Alle legs tot aan de eerste pauze gaan tegen de darts in maar na de pauze slaat van Barneveld toe en gaat van 2-3 naar 2-7.

Beiden spelen een goede wedstrijd en Christian geeft zich niet zomaar gewonnen want het kan nog alle kanten op. Hij komt terug naar 7-4 maar door toch te veel missers op belangrijke dubbels kan Raymond het verschil groter en groter maken zodat bij de vierde pauze het verschil 6 legs is (7 – 13 ). Wat Kist ook probeert, het geluk zit niet op zijn schouder vanavond en daardoor mist hij kansen. Raymond blijft rustig en, en dat is wel eens anders geweest, trefzeker zowel op de trippels als dubbels en maakt in de 26ste leg een eind aan de jongensdroom van Kist. Raymond naar de halve finale waar hij uitkomt tegen Andy Hamilton

John Part – Andy Hamilton  12 – 16

 Het enige moment van de wedstrijd dat Canadees John Part voor gestaan heeft in de partij tegen Andy Hamilton is de eerste leg van de partij geweest die John Part is begonnen. Vanaf de derde leg is Hamilton voor gekomen (1-2) en met de in totaal vijg gewonnen legs op rij komt hij 1-5 voor. Bij de tweede pauze is dat 3-7 mede door het ruime missen van dubbels door Andy in deze leg. Na de break komt Part terug naar 4-7. Daarna weer twee legs op rij van Andy Hamilton voor 4-9 en wisselt dan het stuivertje met Part die op zijn beurt twee legs wint voor 6-10. Hamilton weet het verschil uit te bouwen naar 7 legs ( 7-14) maar is nog niet van Part af die in leg 23 terug gekomen is naar 9-14. De volgende leg maakt Andy 9-15 en is dan 1 leg verwijderd van de kwartfinale. En bij darts is die laatste leg altijd een moeilijke, ook voor Hamilton die heel wat matchdarst mist en Part terugkomt naar 12-15. Een 103 finish geeft opluchting aan Hamilton want daarmee is de halve finale bereikt.

Dean Winstanley – Kevin Painter  16 – 12

Winstanley pakt tegen de darts in de eerste leg en nadat hij ook de tweede leg wint verleist hij vervolgens die legs op rij voor een 2-3 achterstand. Maar na de break neemt Winstanley het roer weer over en komt van 2-3 achter 6-3 voor. Winstanley zal die voorsprong niet meer afstaan en houdt het verschil 3 of vier legs. Bij Painter stokte de dubbels te vaak gedurende partij waarin ook Dean niet zijn beste darts liet zien. in de 28ste leg na weer dubbels problemen voor Paintervind Winstanley met 1 darts top en stelt zijn plek in de halve finale daarmee zeker.

Foto’s bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands