PDC

Raymond van Barneveld blijft overeind in zinderende Grand Slam finale

Eindelijk na vijf jaar mag Raymond van Barneveld een titel van een groot televisie toernooi bijschrijven op zijn erelijst. Na een werkelijk zinderende finale die 30 legs lang duurde bleef de Nederlandse dartsicoon overeind tegen Michael van Gerwen. Raymond die de match begon heeft van begin af aan voorsprong genomen in de partij en Michael moest dus iedere keer een leg achter weg zien te poetsen. Dit ging goed tot aan de eerste pauze, maar direct na de puaze moest Michael een breek tegen incasseren en twee legs later volgde er nog een waarmee er een gat van 4 legs werd geslagen. Michael kon de schade beperkt houden en kwam na de tweede breek zelfs terug naar 6-5 achter.

De partij kan nog alle kanten op ook als Raymond in leg 12 gelijk weer terug breekt en het verschil weer twee legs wordt. Als we de twee spelers vergelijken met voorgaande wedstrijden zien we toch twee heel andere spelers. Raymond is niet zo zelf verzekerd en Michael gooit niet de scores die we eerder dit toernooi hebben gezien. Toch blijft het een boeiende partij mede doordat het onderlinge verschil niet meer oploopt dan 3 legs in het voordeel van Raymond. In de 22ste leg met een 12-9 stand in het voordeel een  opnieuw een schitterend staaltje van Michael van Gerwen. Opnieuw vindt hij de 170 finish, zijn vierde dit toernooi en komt hij terug naar 12-10.

In leg 29 bij een 15-13 stand komt Raymond op tops en maar met een enkele 5 moet hij dit corrigeren naar 32 weg kans voor de partij en Michael die inmiddels 88 had gemist en dubbel 7 over heidk vind de dubbel met 1 pijl voor 15-14. Michael begint dan de volgende leg met een 140, die Raymond met dezelfde score beantwoord. Dan in de tweede beurt maakt Raymond het verschil na een 97 score van Michael tegen 138 voor hem. Als Michael dan daarna nog een 57 laat noteren en Raymond met 177 op 46 komt gaat het ook niet meer fout. Met 2 darts vindt Raymond dubbel 16 en wint daarmee na lange tijd weer een groot toernooi.

Om in de finale te komen had Raymond ’s middags op zeer overtuigende wijze afgerekend met Andy Hamilton ( 16-10). Michael van Gerwen speelde zijn halve finale tegen Dean Winstanley die ook geen antwoord had op het magistrale spel van Michael en werd met 16-8 uit het toernooi gespeeld.

   Laatste 16        
Pos  Player   Player score  
1 Scott Waites Robert Thornton 10 8
2 Michael van Gerwen Phil Taylor 10 5
3 Dean Winstanley Arron Monk 10 5
4 Mervyn King Kevin Painter 5 10
5 John Part Brendan Dolan 10 6
6 Andy Hamilton Gary Anderson 10 9
7 Wes Newton Christian Kist 9 10
8 Raymond v Barneveld Wesley Harms 10 4
           
   Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Scott Waites Michael van Gerwen 12 16
2 Dean Winstanley Kevin Painter 16 12
3 John Part Andy Hamilton 12 16
4 Christian Kist Raymond v Barneveld 10 16
           
   Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Michael van Gerwen Dean Winstanley 16 8
2 Andy Hamilton Raymond v Barneveld 10 16
         
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Michael van Gerwen Raymond v Barneveld 14 16

Foto’s bij dit verhaal (c) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands