PDC

Wie komen er nog bij de laatste 8 van de Grand Slam of Darts? Barney soepel en trefzeker naar kwartfinale

Na de happening van gisterenavond waarin Michael van Gerwen op zeer overtuigende wijze Phil Taylor uit het toernooi speelde, gevolgd door de boeiende partij tussen Scott Waites en Robert Thornton nu het sluitstuk van de tweede ronde. Ook nu 4 partijen waarin drie Nederlanders optreden. Jammer genoeg is dat in één partij een Nederlands onder onsje, met als pleister op de wond de wetenschap dat er in ieder geval nog een Nederlander naar de laatste 8 gaat. In de andere partij speelt Christian Kist tegen Wes Newton, een man in vorm dus kunnen we vuurwerk in deze partij verwachten.

Maar er staat nog een kraker op het programma, Andy Hamilton tegen Gary Anderson en de vierde partij tussen Brendan Dolan en John Part kan ook nog een verrassende uitslag geven. Vanavond weer korte wedstrijd verslagen en het overzicht van het sheet met uitslagen. Hierin zijn al enkele partijen voor de kwartfinale bekend.

   Laatste 16        
Pos  Player   Player  core  
1 Scott Waites Robert Thornton 10 8
2 Michael van Gerwen Phil Taylor 10 5
3 Dean Winstanley Arron Monk 10 5
4 Mervyn King Kevin Painter 5 10
5 John Part Brendan Dolan 10 6
6 Andy Hamilton Gary Anderson  10  9
7 Wes Newton Christian Kist 9 10
8 Raymond v Barneveld Wesley Harms 10 4
           
   Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Scott Waites Michael van Gerwen    
2 Dean Winstanley Kevin Painter    
3 John Part Andy Hamilton     
4 Christian Kist Raymond v Barneveld     

Wesley Harms – Raymond v Barneveld   4 – 10

Wie van de twee haalt de finale. Routinier Barney, of de man het hele seizoen in vorm, “Sparky” Harms.
Met de darts komt Wesley op 1-0. Raymond maakt gelijk, maar het niveau ligt niet bijster hoog en Raymond gooit de eerste breek van de partij voor 1-2. In leg 4 maakt hij het verschil 2 legs zal dit de basis voor de rest van de partij worden?  Of worden de dubbels de drempel waar Raymond over struikelt want in de vierde leg laat Raymond een uitgelezen break kans liggen. We  pauzeren we met een 2-3 stand. Met de darts wordt het na de pauze 2-4 en gooit Harms het tempo omhoog. Maar er volgt een tweede breek door Raymond en het verschil is nu 3 legs, 2-5

Of er nog licht aan de horizon gaat komen voor Wesley? Het zal moeilijk worden tegen Raymond geconcentreerd, zeker en trefzeker. Hij gooit 156 uit voor 2-6. Wesley gooit 20 stuk met dubbel 15 en Raymond maakt het gat groter door 60 uit te gooien voor 2-7. Een klasse 170 finish van Wesley voor de tweede pauze waardoor het 7-3 wordt en tevens een break tegen Raymond is. Maar dat is maar tijdelijke glorie als na de break Raymond gelijk weer terug breekt voor een 8-3 voorsprong.

Het verschil is 8 punten per drie darts in de gemiddelden en als Harms wat trefzekerden wordt op de dubbels kan er nog van alles gebeuren. Zeker als Raymond af en toe een dubbeltje mist moest je profiteren wat niet gebeurd en Raymond in de 12de leg op 3-9 komt en nog 1 leg nodig heeft voor de kwartfinale.
Deze leg laat op zich wachten want Wesley gooit in leg 13 een 120 uit voor 4-9. Met twee darts slecht Raymond dan 36 voor 4-10 en rest alleen nog de vraag of er een last van de schouders van Barney gevallen is door de uitschakeling van Taylor en hij nu ontspannen naar een finale kan gaan denken.

Andy Hamilton – Gary Anderson  10 – 9

Een wedstrijd die op papier staat als en kraker begint in de begin fase volgens het boekje. Andy die de match begint leidt bij de pauze met 3-2. Na de pauze komt Anderson gelijk in de leg waarin hij is begonnen. Met een 152 finish voorkomt Hamilton dat hij een breek tegen krijgt. Anderson stond klaar voor 32 maar komt niet aan de beurt en mist in de volgende leg 170 op de bull maar mag hiervoor terug komen en scoort 4-4. Bijna een break gemaakt door Hamilton in de 10de leg maar mist tops voor 118 en in het beeld van de partij komt Anderson dan weer gelijk, 5-5.

Gaat ook deze partij over de volle lengte en als het beeld hetzelfde blijft gaat de laatste leg dan naar Hamilton. Die scoort in ieder geval 6-5 en breekt vervolgens in de twaalfde leg voor een 7-5 voorsprong. Een ander scenario dus.Maar Anderson breekt weer terug en komt in leg 14 niet uit met 6 pijlen voor de leg en gooit Hamilton 121 uit voor een 8-6 voorsprong. Dan gooit Anderson 2 x een 180 en 5 darts later breekt hij op zijn beurt weer terug voor 8-7. Met de darts maakt Anderson 8-8 en zijn we weer terug op de oude route. Bijna slaat Gary een andere weg in maar mist tops voor een 76 finish en zo houdt Andy zijn leg voor 9-8. Gary maakt dan gelijk en hebben we dus de beslissende laatste leg waarin the Hammer met 140 opent tegent Anderson 100.Hamilton komt op 153 met Gary op 204. Het wordt 32 om 70 en Hamilton vindt de 32 met 3 darts. the Hammer door. The Flying Scotsman naar huis

Christian Kist – Wes Newton  10 – 9

Tegen de darts in komt Christian bij de eerste pauze 3-2 voor en ook na de pauze gaat hij vrolijk verder en komt op 5-2.Newton mist belangrijke dubbels en komt zelfs 6-2 achter. In leg negen is Kist dan de richting naar de trippel kwijt en moet deze leg aan Newton laten (6-3). Het gaat moeizaam bij beiden in de volgende leg met Kist als de iets betere speler en verzilvert dat voordeel voor 7-3. Maar een partij is pas gespeeld als de laatste dubbel is gegooid en Newton zet je niet zomaar aan de kant, hij komt terug naar 7-4.

Kist begint dubbels te missen, maar gelukkig voor hem Newton ook 1 beurt. Maar als Kist dan nog eens mist komt Newton naar 7-5 terug. Newton krijgt vleugels en maakt het verschil 1 leg als hij naar 7-6 terug komt. Dan een cadeautje van Newton die vier darts mist voor 7-7 en Kist het verschil op twee legs zet (8-6). Dubbels dubbels dubbels, bij Newton en Kist lopen ze niet in leg 15, Kist mist een breek kans en Newton vindt dan dubbel 2 voor een 7 finish.(8-7). Kist heeft 3 darts nodig voor 56 en is 1 leg verwijderd van de volgende ronde.Newton komt met een 90 finish terug naar 8-9 en Christian begint leg 18. Een 164 finish van Newton met Kist op 60 zet de mannen gelijk en nu begint Newton.Kist gaat door het oog van de naald maar vindt een 62 finish voor de kwartfinale.

John Part – Brendan Dolan 10 – 6

De eerste leg gaat naar John Part die Brendan Dolan direct al breekt en met 3 darts voor 65 in zijn eigen leg 2-0 voor komt. Brendan kan in de derde leg de dubbel niet vinden en wordt opnieuw gebroken 3-0
Met de darts maakt Part 4-0 en ook in de vijfde leg na missers op de dubbel door Dolan gaan we de pauze in met een 5-0 voorsprong voor Part. Na de pauze scoort John nog 1 leg en dan eindelijk het eerste punt voor Brendan onder luid gejuich van het publiek. Een 121 finish op de bull zet John op 7-1 en met drie darts voor een 24 finish komt Dolan op 7-2.

In leg 10 heeft Part veel darts nodig om 8-2 te maken, maar heeft die tijd omdat Dolan nog niet op een finish staat.Na de pauze scoort Dolan met de darts 8-3 en gooit in de volgende leg zijn eerste 180 van de wedstrijd.
Is Dolan nu bij de les? In ieder geval komt hij op 8-4 en in leg 13 op 8-5 en met een 123 finish breekt hij Part en staat het 8-6. Maar op tijd stopt Part de opmars en wint de partij met 10-6

Foto’s bij dit verhaal (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands