WDF/BDO

Joey stap dichter bij invitatie Lakeside

Zo aan het eind van het seizoen met het slot van de BDO ranking in zicht buigen de toppers zich altijd nog even over de toekomst. Dan worden er kansen berekend. Kansen zoals waar je nog zeker extra punten scoren kan voor de BDO ranking.

 Joey ten Berge heeft dit ook gedaan en is op basis van deze berekening afgelopen weekend afgereisd naar Stamford USA om deel te nemen aan de USA  Darts Classic. WDF / BDO ranked toernooi waar 18 waardevolle punten liggen te wachten op de winnaar van het evenement . Joey won zelfs de USA Darts Classic, in de finale van het toernooi klopte hij de Amerikaan, Steve Panucialman. Hiermee voegde  Joey 18 punten toe aan zijn totaal van 109 en heeft nu een totaal van 127 punten. Met deze punten steeg hij van plaats 30 naar de 26ste  positie op de ranglijst met slechts 1 punt meer dan Ron Meulenkamp, ​​die naar 27e plaats zakte.

Hij staat nu balancerend op de rand van wel of niet direct uitgenodigd worden en is een de plek op de Lakeside nog steeds niet helemaal zeker. De peildatum voor de Lakeside is namelijk pas 10 oktober aanstaande. Tot die tijd worden nog een aantal toernooien gespeeld die ook nog meetellen voor de ranking van dit jaar. We starten met de Winmau World Masters is dan de New South Wales Masters in Australië en daarna  de British Open.

Joey kan zijn voordeel halen op de WDF World Cup. Hier, nemen alleen de nationale teams aan deel (4 mannen in een team) en met goede resultaten tijdens het heren single toernooi kan hij nog wat plaatsen stijgen op deBDO ranking

Na de World Cup is er dan nog het Engelse Classic daarna Het Frankrijk Open, en tenslotte het Klondike – en Roemenië Open. Voor de directe concurrenten van Joey’s die kans maken op een Lakeside invitatie zijn er nog tal van kansen dus zal de MariFlex Darts Team geen toernooi meer missen. Maar misschien dat Joey met het voordeel deelnemen aan de Winmau en World Cup zijn positie verstevigen kan. Beide toernooien zijn namelijk geen open toernooien en wie weet geeft hij hiermee zijn concurrente het nakijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands