JEUGDCORNER

Jimmy Hendriks op jacht naar Winmau goud

Jake Jones (Eng) en Jimmy Hendriks spelen aanstaande vrijdagmiddag om half vijf Nederlandse tijd de finale van de Winmau World Masters voor jongens. Jake geboren en getogen in Stoke on Trent, de woonplaats van ondermeer Phil Taylor, Adrian Lewis en Andy Hamilton kan dus een nieuwe ster aan het darts firmament worden.

Maar dezelde kansen zijn er voor het Castricumse talent die is opgegroeid met dartsiconen als Darryl Fitton en Tony O’Shea. Jimmy is dus de enig over gebleven Nederlandse troef. Om de finale te bereiken ging dat ten koste van Mike Zuydwijk. In de halve finale van met toernooi kreeg Mike slechts 1 leg mee. Na Mike was Jeffrey de Zwaan de beste Nederlandse jongen. Jeffrey verloor bij de laatste 16 van Sam Cankett uit Wales (3-4)

John de Kruijff kwam de eerste ronde niet door en Jimmy van Schie ging bij de laatste 32 onderuit, dit allemaal op sheet 1. Lars Fransen ingedeeld op sheet 2 mocht na een vrije loting in de eerste ronde zijn darts ook weer inpakken. Lars verloor van de Ier John Kelly. Tegelijkertijd ging ook Tim van den Hoek uit het toernooi. Tim verloor in de beslissende leg van Dimitri Van Den Bergh uit België. Broer van Lars, Björn overleefde de eerste ronde op sheet 3 niet. Hier begon welshman Sam Cankett zijn zege reeks die eindigde in de halve finale.

Voor de deelnemende meisjes werd er geen finale plaats gehaald. Tegen de verwachting in sneuvelden de meesten al redelijk vroeg in het toernooi. Annet van Elton op sheet 1 verloor na een vrije loting kansloos van de Engelse Stacey Ellis (4-0). Sharon Jansen op hetzelfde sheet verloor bij de laatste 32 van de Schotse Emily Davidson (4-2). Ook voor Kaylee de Priester viel het d oek na een vrije loting in de tweede ronde. Anne Marie Schulze uit Duitsland klopte haar met 4-2.

In groep 2 verloor Joyce Schuurman de sheetfinale van de Welshe speelster Alannah Waters met 4-1. Dichtbij de finale dus, maar deze bleek toch onbereikbaar voor Joyce. De finale voor de meisjes die een half uur eerder gepland staat dan de jongens zal gespeeld worden door Emily Davidson uit Schotland en Alannah Waters uit Wales.

Hieronder twee links naar de uitslagen zoals gepubliceerd op de officiële website van de BDO;

Overzicht Winmau World Masters Jongens  –  Overzicht Winmau World Masters Meisjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands