WDF/BDO

Winmau World Masters, de balans na de eerste dag

Nederland heeft nog twee troeven over in het Winmau World Masters toernooi voor heren. Rick Hofstra en Christian Kist zijn na een zware eerste dag overeind gebleven en hebben zich geplaatst bij de laatste 16 van het vloertoernooi. Morgenavond gaan deze twee heren verder en zullen, om in de prijzen te vallen, deze match moeten winnen. Dan worden ze gekoppeld aan een 8 reeds geplaatste spelers, en gaan we verder met de laatste 16 van het toernooi.

 Misschien een beetje verwarrend, dus leggen we het nog een keer uit. Voor aanvang van de Winmau worden 8 spelers geplaatst. Deze doen niet mee aan het ‘vloertoernooi’, maar worden gekoppeld aan de 8 spelers die overblijven van het vloertoernooi dat vandaag van start is gegaan. Maar de schifting viel al snel verkeerd uit voor veel Nederlandse spelers. Jurrian van Os op sheet 2 kreeg geen kans van de sterke Ier Martin McClosky. Verrassend op deze sheet was ook de uitschakeling van Darryl Fitton in de tweede ronde.

Ook voor Benito van de Pas geen droom Winmau. Voor hem ging ook het licht uit in de eerste ronde. In de laatste set verloor hij de partij van Andrew Foster. Willy van de Wiel, een van de Nederlandse troeven verloor bij de laatste 64 van Andrew Gilding uit Engeland en een groep verder (7) werd Braulio Roncero in de tweede ronde uitgeschakeld door de Schot Ewan Hyslop die de laatste 16 van dit toernooi wist te bereiken.

Wesley Harms verloor ook van een speler die de laatste 16 wist te bereiken, Robert Wagner en in een Nederlands onder onsje voor een plaats bij de laatste 16 verloor in groep 9 Fabian Roosenbrand van Rick Hoftstra. De voorspelling voor dit toernooi, Joey in de finale gaat niet uitkomen want in de tweede ronde was Ian Withword met 3-1 de betere speler.

Ron Meulenkamp op ditzelfde sheet ging in die zelfde ronde ook zitten tegen de Engelsman Jim Withers (2-3) In groep 12 met 3 Nederlanders was de eerste ronde het hoogst haalbare voor Jerry Hendriks en in de sheetfinale werd Jan Dekker geklopt door Christian Kist, die we morgen dus terug gaan zien.

Tussendoor viel ook op dat Ted Hankey het toernooi in de derde ronde heeft verlaten. Colin Fowler wist the Count in de beslissende set te kloppen. Een beetje verwacht, maar nooit op gehoopt natuurlijk, strandde Salmon Renyaan op Martin Phillips uit Wales. Salmon won zijn eerste match maar moest in de beslissende set buigen voor Phillips. Ook Ricky de Vos wist dat mocht hij de eerste ronde winnen hem een klus te wachten stond. Deze klus, Paul Hanvidge, kon hij niet klaren en daardoor bleven er maar twee Nederlanders over die we morgen terug gaan zien.

Hierover een klein overzicht van de uitslagen laatste 32. Voor een totaal overzicht klikt u op de link onder op deze pagina.

   Laatste 32        
Pos  Player   Player    score  
1 Kevin Thomas (Wal) Ash Khayat (Eng) 3 1
2 Steve Douglas (Eng) Martin McCloskey (R-Irl) 3 1
3 Jarkko Komula (Fin) Glenn Durrant (Eng) 1 3
4 Garry Thompson (Eng) Craig Baxter (Schot) 2 3
5 Richard Howson (Eng) Paul Hogan (Eng) 3 0
6 Andrew Gilding (Eng) Keith Way (Can) 3 2
7 Ross Smith (Eng) Ewan Hyslop (Schot) 2 3
8 Terry Hayhurst (Can) Robert Wagner (Noor) 1 3
9 Fabian Roosenbrand (Ned) Rick Hofstra (Ned) 0 3
10 Ian Jones (Eng) Jim Widmayer (USA) 2 3
11 Radek Szaganski (R-Irl) Jim Withers 3 1
12 Christian Kist (Ned) Jan Dekker (Ned) 3 2
13 Colin Fowler (Eng) Kevin Much (Duits) 3 2
14 Martin Carvill ( N-Irl) Martin Phillips (Wal) 1 3
15 Stephen Bunting (Eng) Wayne Warren (Wal) 3 2
16 Paul Hanvidge (Schot) Peter Johns (Eng) 2 3
           
   Laatste 16        
Pos  Player   Player    score  
1 Kevin Thomas (Wal) Steve Douglas (Eng)    
2 Glenn Durrant (Eng) Craig Baxter (Schot)    
3 Richard Howson (Eng) Andrew Gilding (Eng)    
4 Ewan Hyslop (Schot) Robert Wagner (Noor)    
5 Rick Hofstra (Ned) Jim Widmayer (USA)    
6 Radek Szaganski (R-Irl) Christian Kist (Ned)    
7 Colin Fowler (Eng) Martin Phillips (Wal)    
8 Stephen Bunting (Eng) Peter Johns (Eng)    

Helemaal geen mooie vooruitzichten zijn er in het damestoernooi. Alle Nederlandse troeven zijn uitgeschakeld. Aileen de Graaf, in groep 1, had na een vrije ronde Deta Hedman als tegenstander. Ze heeft heel goed partij gegeven maar moest in de vijfde en beslissende leg de eer aan Deta laten. Tamara Schuur had in de tweede ronde kansen tegen de Japanse Mayumi Ouchi die niet benut werden (3-4).

De als 8ste geplaatste Karin Krappen was de beste Nederlandse dame. Zij verloor de sheetfinale van de Engelse Dee Bateman. In groep 3 wist Floor van Zanten nog 2 legs af te snoepen van de Engelse Zoe Jones. Dit was natuurlijk niet genoeg. Zoe won uiteindelijk ook de sheetfinale van landgenote Karen Lawman.

De Russische Anastasia Dobromyslova struikelde in groep 6 in de tweede ronde. Sharon Prins die goed op weg was in groep 8 verloor na twee overwinningen van Lorraine Farlam (4-1). Er was dus nog 1 Nederlandse kandidaat over, Rilana Erades in groep 8. Helaas voor Rilana was er maar in twee ronden eer te behalen. In de derde was het sprookje over. De Engelse Amanda Mallet klopt haar in de halve finale van de sheet.

Overzicht uitslagen laatste 32 dames. Het gehele toernooi is na te lezen via de onderstaande link.

   Laatste 16        
Pos  Player   Player    score  
1 Merryl Dennis (Eng) Mayumi Ouchi (Jap) 4 1
2 Karin Krappen (Ned) Dee Bateman (Eng) 2 4
3 Karen Lawman (Eng) Zoe Jones (Eng) 3 4
4 Irina Armstrong (Rus) Lisa Ashton (Eng) 3 4
5 Trina Gulliver (Eng) Stefanie Lück (Duits) 4 2
6 Sue Gulliver (Eng) Jennifer Summerson (Eng) 3 4
7 Lorraine Farlam (Eng) Sandy Hudson (USA) 4 3
8 Julie Gore (Wal) Amanda Mallett (Eng) 4 1
           
   Laatste 8        
Pos  Player   Player    score  
1 Merryl Dennis (Eng) Dee Bateman (Eng) 4 2
2 Zoe Jones (Eng) Lisa Ashton (Eng) 2 4
3 Trina Gulliver (Eng) Jennifer Summerson (Eng) 4 3
4 Lorraine Farlam (Eng) Julie Gore (Wal) 2 4
           
   Halve finale        
Pos  Player   Player    score  
1 Merryl Dennis (Eng) Lisa Ashton (Eng)    
2 Trina Gulliver (Eng) Julie Gore (Wal)    

Overzicht Winmau World Masters Heren  –  Overzicht Winmau World Masters Dames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands