WDF/BDO

Kaarten voor Lakeside play off toernooi zijn geschud

Morgenochtend 09:00 uur de dag van de waarheid. Meedoen aan de Winmau World Masters is natuurlijk mooi, heel mooi. Maar de ultieme kick is nog altijd dat ticket voor deelname aan het belangrijkste toernooi uit de dartssport, het Lakeside World Professional Darts Championship. Alleen wordt die droom waar maken je steeds moeilijker gemaakt.

Tenminste voor de ‘overzeese spelers’. Voorheen was het al een gok, waren er 4, 5 of 6 qualifiers plaatsen waarvoor iedereen in ‘de hoge hoed van Olly’ ging voor de loting. Tegenwoordig doen ze dat weer anders. Er zijn zes plaatsen te verdelen, vier voor de spelers uit Engeland, Schotland, Wales of Noord Ierland en twee voor de rest van de wereld.

De Nederlandse deelnemers, en ook de Belgen, Duitsers enz. zitten dus in één hoed. Hieruit worden 8 sheets geloot en de winnaar van de sheet gaat dan in een kwartfinale verder ( 1tegen 2 : 3 tegen 4 : 5 tegen 6 en 7 tegen 8 ). De winnaars hiervan spelen dan  een halve finale en de winnaars van die halve finale hebben dan een startbewijs voor de Lakeside te pakken.

De loting voor de Overzeese kant is voor de Nederlanders zo uitgevallen.

Joey ten Berge staat op sheet 1 en begint tegen de Amerikaan Gordon Dixon. Verder op zijn sheet geen impossante namen, maar dat zegt niets. Rick Hofstra kan zijn lol op. Hij staat op sheet 2 en komt uit tegen dezelfde tegenstander als morgen in de namiddag in de Winmau strijd voor een plaats bij de laatste 8, namelijk de Amerikaan Jim Widmayer. En of dit niet erg genoeg is ook Fabian Roosenbrand die hij klopte voor in die ronde te komen staat op dit zelfde sheet.

Jerry Hendriks zien we op sheet 3 en moet eerst tegen Frede Johanson uit Zweden. Als alles loopt zoals het moet lopen komt hij dan later Martin Mc Closky tegen en dat is op papier een hele zware dobber. Ricky de Vos moet op sheet 4 overeind zien te blijven en Jurrian van Os start op sheet 5 met een ‘bye’. Op sheet 6 staan 3 Nederlanders, Benito van de Pas, Braulio Roncero en Christian Kist. 

Mocht hier een Nederlander de sheet finale winnen dan moet hij tegen de winnaar van sheet 5 waarop onder meer Jurrian van Os. Op sheet 7 staan Salmon Renyaan en Rico Dera, maar ook Vladimir Andersen (Den) en Bruno Raes (Bel). Mocht er een Nederlander deze sheet winnen dan is de winnaar van sheet 8 met o.a  Ron Meulenkamp de tegenstander.

Maar op dit sheet ook Jarkko Komula, Oskar Lukasiak en Petri Korte. De laatste verloor vorig jaar bij het play off toernooi de finale van Jan Dekker.

Bij de dames geen opsplitsing, maar hier zijn ook maar twee wildcards beschikbaar. Rilana Erades staat op sheet 1 met ondermeer Irina Armstrong en Lisa Ashton. Karin Krappen met Anne Kirk (Schotl) en Apylee Jones vinden we op sheet 2.  Daarna komen we op sheet 5 pas Tamara Schuur tegen en Sharon Prins. Op hun sheet zijn ook ingedeeld de sterke Japanse Mayumi Ouchi, Dee Bateman en Lorraine Farlam.

Floor van Zanten staat ingedeeld op sheet 6 waar we ook Anastasia Dobromyslova op zien staan en de altijd onvoorspelbare Jan Robbins uit Wales. Aileen de Graaf is hekkesluiter in groep 8 met ondermeer Louise Carroll en de Duitse Stefanie Lück. Ook bij het damestoernooi weer zo een zelfde afvalrace  als bij de heren. Twee dames zullen overblijven die we dan in januari 2012 terug zien in Frimley Green.

Een totaal overzicht van de Lakeside play off loting is te vinden op de BDO website klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Lakeside play off loting dames en heren >>>>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands