PDC

Jelle Klaasen had genoeg “Power”

Een schitterende afsluiting van het dartsjaar werd verzorgd door Jelle Klaasen die 16 voudig wereldkampioen Phil Taylor in een bloedstollend spannende wedstrijd klopte.  Jelle en Phil speelde de allerlaatste wedstrijd van het William Hill World Darts Championship in 2015 en sloten dit af met een tenen krommende super spannende dartskraker die over bijna de volle lengte werd gespeeld.  Maar net geen sudden death leg dat wist Jelle in de zevende set te voorkomen.

Na de eerste twee legs leek het er op of Taylor zijn vorm gevonden had want hij begon zeer sterk aan deze partij en na twee legs stond hij gelijk al 2-0 voor. Maar Jelle kwam knap terug en won de set met 2-3 maar moest de tweede met 3-0 tegen incasseren en kwamen de spelers weer op gelijke hoogte.  In de derde set waarin Jelle 2-0 voorkwam mist Taylor dan 3 darts voor 2-2 en pakt Jelle de set met 3-1.

In de vierde set kon Jelle dan het verschil groter maken na 3 legs tegen de darts in, staat Jelle 2-1 voor maar krijgt dan te maken met double trouble en in plaats van 3-1 voor komt Taylor naar 2-2 terug.

Jelle is deze domper snel vergeten en geeft Taylor in set 5 een white wash voor 3-2 voor en begint in de zesde set met een break tegen Taylor die echter gelijk weer terug breekt. De volgende 3 legs gaan dan met de darts en zo komt Taylor weer langszij (3-3)

In de beslissende 7de set begint Taylor sterk en moet Jelle een break incasseren en scoort met de darts 2-0 in de laatste set. Maar er zat een engeltje op de schouder van Jelle wan Taylor mist in de derde leg een match dart en maakt Klaasen 2-1. Nu moest Jelle Taylor nog zien te breken om er in ieder geval een tie break uit te slepen  Jelle doet dit met zijn favoriete dubbel 18.

Jelle straalde kracht en zelfverzekerdheid uit bij aanvang van de tie break en wist dit om te zetten in een 3-2 voorsprong met een 100 finish en een break in de zesde leg voor een klinkende en welverdiende 4-2 overwinning en een plek in de kwartfinale.

De avond werd afgesloten met een kraker maar begon er ook mee. Peter Wright en Dave Chisnall speelde de openingspartij en ook die eindigde in de zevende en laatste set met een tie break die net niet een elfde alles beslissende leg nodig had omdat Peter Wright de tie break met 6-4 wist te winnen.

Debutant op dit wereldpodium, Alan Norris maakte een eind aan de titel aspiraties van Mark Webster die niet goed in de wedstrijd zat. Te veel darts voor de dubbel braken de Welshman op en verloor in vijf sets.

Hieronder alle uitslagen van de derde ronde en de indeling voor de kwartfinale die vrijdagmiddag 1 januari vanaf 14:00 uur worden gespeeld. ’s Middags twee partijen en ’s avonds vanaf 20:30 uur 2 partijen.

Middagsessie:

Alan Norris – Jelle Klaasen

Gary Anderson – James Wade

Avondsessie:

Raymond van Barneveld – Michael Smith

Adrian Lewis – Peter Wright

Uitslagen:

 Laatste 16        
Pos  Player   Player  score
1 Michael van
Gerwen (1)
Raymond v
Barneveld (16)
3 4
2 Michael
Smith (8)
Benito van
de Pas (24)
4 0
3 Adrian
Lewis (5)
Mensur
Suljovic (21)
4 0
4 Peter
Wright (4)
Dave
Chisnall (13)
4 3
5 Gary
Anderson (2)
Vincent v d
Voort (15)
4 0
6 James Wade
(7)
Jamie Caven
(23)
4 1
7 Alan Norris Mark
Webster (22)
4 1
8 Phil Taylor
(3)
Jelle
Klaasen
3 4
 Laatste 8        
Pos  Player   Player  score
1 Raymond v
Barneveld (16)
Michael
Smith (8)
2 Adrian
Lewis (5)
Peter
Wright (4)
3 Gary
Anderson (2)
James Wade
(7)
4 Alan Norris Jelle
Klaasen

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands