PDC

Sensationele overwinning van Raymond

De elfde speeldag van het PDC William Hill World Darts Championship is sensationeel afgesloten door Raymond van Barneveld. De Nederlandse dartslegende klopte namelijk in de laatste partij van de avond torenhoge favoriet voor de titel, Michael van Gerwen met 4-3 in een werkelijk spectaculaire wedstrijd. Vanaf de eerste pijl werd het een spannende wedstrijd die in de zevende en laatste set in het voordeel van van Barneveld eindigde. Na een explosieve start van Michael van Gerwen die met 3-1 de eerste set won kreeg Raymond beetje bij beetje grip op de wedstrijd en boog in de twee erop volgende sets de stand in zijn voordeel om.

Maar van Gerwen sloeg keihard terug in de vierde set die hij met 3-0 won en was in set vijf op weg naar de winst na een break in de derde leg. Maar Raymond voelde zich sterk, dat staalde hij op het podium ook uit en brak terug om daarna met de darts op 3-2 te komen. In set zes komt Michael dan weer langszij door met een 135 finish de vijfde leg te pakken en beginnen de mannen aan een zevende en laatste set.

In die set komt Raymond na een break in de tweede leg op 2-0 en kookt de zaal met toeschouwers die allen de sensatie voelen komen. Michael komt met een 10 darter terug naar 2-1 en kan met de darts naar 2-2 terugkomen maar mist dan tops voor 2-2. Raymond pakt de ene kans en gooit 96 uit en daarmee schakelt hij van Gerwen uit. Een ongelooflijk resultaat als je de wedstrijdstatistieken er naast legt want Michael noteerde een 105.78 gemiddelde tegen 100.44 voor Raymond. Maar het blijkt maar weer je wint een wedstrijd niet met gemiddelden. Tegenstander voor Raymond in de kwartfinale wordt Michael Smith die Benito van de Pas eerder die dag met 4-0 klopte.

Onder gesneeuwd door het succes van Barney de grandioze 4-2 overwinning van Jelle Klaasen op Mervyn King, de openingswedstrijd van de dinsdagmiddag. De laatste wedstrijd van de tweede ronde waarin Klaasen geschiedenis schreef voor de Nederlandse dartssport door als vijfde Nederlander een plek bij de laatste 16 te veroveren. Jelle treft vandaag Phil Taylor die gisteren moeizaam de volgende ronde bereikte.

James Wade klopte in de laatste partij van de middag Jamie Caven met 4-1. Na een 1-0 voorsprong kwam Caven in set 2 sterk terug maar vanaf set 3 moest hij op beslissende momenten telkens de eer aan Wade laten.

Adrian Lewis zien we ook terug in de kwartfinale na een 4-0 overwinning op Mensur Suljovic. De Oostenrijker wist slechts 4 legs van deze partij te winnen mede omdat hij niet erg trefzeker was op zijn dubbels.

Ook de tweede partij van de avond eindigde in 4-0 een enorme teleurstelling voor Vincent van der Voort die in deze partij maar 1 leg won. Maar zijn tegenstander, Gary Anderson was niet te houden in deze partij waarin de eerste 3 sets met 3-0 door de Schot werden gewonnen. De derde leg van set 4 ging dan eindelijk naar Vincent die het punt vierde als of hij de match had gewonnen. Dit tot groot vermaak van tegenstander Anderson en het publiek.